Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα μπει στη Ράφα είτε υπάρξει συμφωνία για τους ομήρους είτε όχι

 Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα μπει στη Ράφα είτε υπάρξει συμφωνία για τους ομήρους είτε όχι

Το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει μια επιχείρηση εναντίον της Χαμάς στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, ανεξάρτητα από το αν θα επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ομήρων, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η ιδέα ότι θα σταματήσουμε τον πόλεμο πριν πετύχουμε όλους τους στόχους του είναι εκτός συζήτησης», δήλωσε ο Νετανιάχου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Ο πόλεμος έχει καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας και έχει ξεριζώσει τους περισσότερους από τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της. Αλλά δεν έχει εξαρθρώσει την Χαμάς, όπως είχε υποσχεθεί μετά την 7η Οκτωβρίου ο Νετανιάχου, ενώ περισσότεροι από 130 όμηροι παραμένουν στα χέρια της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Οι διαδηλώσεις με το σύνθημα «φέρτε τους πίσω» αυξάνονται. Οι οικογένειες των ομήρων κατηγορούν τον Νετανιάχου ότι θέτει την δική του πολιτική επιβίωση πάνω από την τύχη των αγαπημένων τους.

Η Εϊνάβ Ζανγκάουκερ, η μητέρα του 24χρονου Ματάν Ζανγκάουκερ ο οποίος απήχθη στις 7 Οκτωβρίου από κιμπούτς, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει συγχώρεση, αν η κυβέρνηση χάσει την σημερινή ευκαιρία για συμφωνία εκεχειρίας.

Και απευθυνόμενη στον Νετανιάχου κατά την διάρκεια συγκέντρωσης το Σάββατο στο Τελ Αβίβ είπε: «Έχεις αφήσει 133 ομήρους να σαπίζουν στα τούνελ της Χαμάς μόνο και μόνο για να κρατήσεις την καρέκλα σου».

Σχετικά Άρθρα