Αποστολάκη για δικαστικό χάρτη: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνδεθεί με το ψευδεπίγραφο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα

 Αποστολάκη για δικαστικό χάρτη: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνδεθεί με το ψευδεπίγραφο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα

«Είναι πολιτικά ανιστόρητο να επικαλείται ο υπουργός Δικαιοσύνης την πολιτική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει μια “μη μεταρρύθμιση” την οποία αποφάσισε καθ´ υπαγόρευση και παραγγελία της Παγκόσμιας Τράπεζας, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης» απάντησε η Μιλένα Αποστολάκη, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, με αφορμή την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη.

Ο κ. Φλωρίδης  από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το Νομοσχέδιο, είχε κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ, ότι αρνείται να συνδεθεί με την μεταρρυθμιστική προσπάθεια του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου. Απευθύνθηκε μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ καλώντας το να επιλέξει αν θα συνδεθεί με τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των προηγούμενων ηγετών του κόμματός του, ή θα γίνει η πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μιλένα Αποστολάκη στη συνέχεια της δήλωσης της αναφέρει τους λόγους που το νομοσχέδιο που εισάγει ο υπουργός Δικαισύνης Γιώργος Φλωρίδης «δεν συνιστά μεταρρύθμιση γιατί:

  1. Η ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας προϋποθέτει την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης, την επιμόρφωση των δικαστών και την κάλυψη της υλικοτεχνικής υποδομής. Προϋποθέτει, δηλαδή, όλα αυτά που δεν υλοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα πέντε χρόνια που κυβερνά.
  2. Δεν επιλέγησαν  αντικειμενικά κριτήρια για την αναδιάρθρωση των δικαστηρίων.
  3. Βαφτίστηκαν Περιφερειακά Πρωτοδικεία Ειρηνοδικεία που δεν μπορούν να σταθούν σήμερα ούτε ως Ειρηνοδικεία, καθώς στερούνται στοιχειωδών υποδομών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιχειρεί με αυτό το νομοσχέδιο να αποσιωπήσει τα λάθη και τις παραλείψεις μιας χαμένης πενταετίας στο χώρο της Δικαιοσύνης. Και το πράττει υποστηρίζοντας ότι είναι δήθεν ο συνεχιστής του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Σε αυτή την προκλητική απόπειρα πολιτικής παραχάραξης το ΠΑΣΟΚ του απαντά: Όσοι αλλάζουν τους νόμους για να ελέγχουν την ΕΥΠ, όσοι παρακολουθούν τη μισή Ελλάδα, όσοι προστατεύουν Υπουργούς τους από τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών, δεν είναι μεταρρυθμιστές και πολύ περισσότερο συνεχιστές του Ελ.Βενιζέλου.

Το ΠΑΣΟΚ αρνείται να συνδεθεί με τον καθεστωτισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με αυτό το ψευδεπίγραφο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα, δηλαδή με την επί πέντε χρόνια εγκατάλειψη της ψηφιοποίησης της δικαιοσύνης, με την εγκατάλειψη των υποδομών και της υποχρέωσης επιμόρφωσης των δικαστών, με την νομοθέτηση κατά παραγγελία και καθ´υπαγόρευση των εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας».

Σχετικά Άρθρα