Μάτι: Για “ρεσιτάλ συγκάλυψης” μιλούν οι συγγενείς των θυμάτων

 Μάτι: Για “ρεσιτάλ συγκάλυψης” μιλούν οι συγγενείς των θυμάτων

Αντιδράσεις προκάλεσε στους συγγενείς των θυμάτων από τη φωτιά στο Μάτι η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε ενόχους 6 κατηγορούμενους οι οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι αφού πληρώσουν ένα ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ.

Ο Άρης Χερουβίμ που τον Ιούλιο του 2018 έχασε στη φονική φωτιά στο Μάτι την μητέρα του, την αδελφή του και τις 5χρονες δίδυμες ανιψιές του, που απανθρακώθηκαν ενώ έτρεχαν να σωθούν από τις φλόγες, μίλησε στις κάμερες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

«Τα συναισθήματα ήταν λίγο περίεργα σήμερα με την έδρα και με όλους τους δικηγόρους κυρίως της υπεράσπισης είχαμε γίνει μια οικογένεια. Ολη αυτή την αξιοπρέπεια και την ψυχραιμία που επιδείξαμε μας την ξεπλήρωσαν σήμερα, ήταν μια πολύ δίκαιη δίκη, κάνοντας κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς η ποινή που επιβλήθηκε ήταν 36, 37 χιλιάδες ευρώ το άτομο, σε σύνολο είναι 220.000 ευρώ γιατί ο εμπρηστής είχε κάτι λιγότερο, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει έρανος στο Μάτι για να καλύψουμε τα έξοδα των ηρώων πυροσβεστών, που ταλαιπωρήθηκαν τόσο αυτές τις ημέρες στο δικαστήριο», ανέφερε για την απόφαση του δικαστηρίου».

«Από το ίδιο το απόγευμα μέχρι σήμερα έχει γίνει ρεσιτάλ συγκάλυψης, το πώς φθάσαμε σε πλημέλλημα, το τι έχουν αποκρύψει, από τη δικογραφία, το πώς επελέγη η έδρα, το πόσα πράγματα δεν ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα, είναι από μόνο τους εξοργιστικά. Σκεφτείτε ότι παράλληλα με αυτή τη δικη γίνοντα δεκάδες άλλες δίκες για το ίδιο αντικείμενο που έχουν αναβληθεί και όχι τυχαία φυσικά, Περιμέναμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτή της δίκης αυτό το τρομερό αποτέλεσμα. Μία δίκη, την περασμένη Παρασκευή, τους ξέφυγε, καταδικάστηκε ο διοικητής του ΕΣΚΕ ότι με δόλο απέκρυψε στοιχεία από τον εισαγγελέα αυτό έγινε με μήνυση άλλου πυροσβέστη. Εδώ αυτό δεν ακούστηκε αποδεχθήκαμε τα στοιχεία που έδωσε ο διοικητής του ΕΣΚΕ, απίστευτη ελληνική δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα