Κυρανάκης: “Ερχεται έκδοση πιστοποιητικών με φωνητική εντολή”

 Κυρανάκης: “Ερχεται έκδοση πιστοποιητικών με φωνητική εντολή”

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςΚωνσταντίνος Κυρανάκης, μίλησε για την ψηφιακή μετάβαση του Δημοσίου, αλλά και για την νέα εφαρμογή MyCoast, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο ψηφιακό βοηθό, ο κ. Κυρανάκης ανακοίνωσε ότι «έχει αναβαθμισθεί, μπαίνετε μέσα ενεργοποιείται τον φωνητικό βοηθό και ζητάτε μία ληξιαρχική πράξη γάμου. Το Chatbot μετατρέπεται σε Actionbot, όπερ σημαίνει ότι ο πολίτης θα μπορεί να παραγγέλνει όποιο πιστοποιητικό θέλει, χωρίς τη διαμεσολάβηση δημόσιας υπηρεσίας».

Σχετικά με τις νέες δυνατότητες για τον εντοπισμό παραβάσεων σε παραλίες, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι «εφέτος τον Μάιο θα είναι έτοιμη η εφαρμογή ΜyCoast, η οποία θα μπορεί να δίνει στον πολίτη πλήρη εικόνα στην παραλία που βρίσκεται για το ποιος την έχει μισθώσει νόμιμα.

Θα μπορεί να βλέπει τα τετραγωνικά και τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της μίσθωσης και θα μπορούν να προχωρούν σε καταγγελίες. Θέλουμε να βγαίνει η εικόνα ότι η χώρα είναι πιο οργανωμένη».

Σχετικά με τη σημερινή απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι έξι χρόνια μετά, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης σχολίασε ότι «η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτό είναι σημαντικό το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη, που θα μειώσει τους χρόνους έκδοσης αποφάσεων», ενώ, συμπλήρωσε ότι «όσοι θυμόμαστε εκείνες τις στιγμές, θεωρούμε ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες».

Σχετικά Άρθρα