Ένταση στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικές δυνάμεις -Διαδήλωναν υπέρ της Παλαιστίνης (vid)

 Ένταση στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικές δυνάμεις -Διαδήλωναν υπέρ της Παλαιστίνης (vid)

Ένταση προκλήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης σε διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης, με την γαλλική αστυνομία να επεμβαίνει για να τους απομακρύνει. Περίπου 50 διαδηλωτές οδηγήθηκαν στο εξωτερικό του κτηρίου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, κατόπιν απομακρύνθηκαν κατά ομάδες, πλαισιωμένοι από την αστυνομία.

«Ήμασταν περίπου 50 άνθρωποι, όταν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έφθασαν τρέχοντας στο εσωτερικό του προαύλιου χώρου. Η εκκένωση ήταν αρκετά βίαιη, με περίπου 10 ανθρώπους να σέρνονται στο έδαφος, όμως δεν έγιναν συλλήψεις», δήλωσε ο Ραμί, ηλικίας 20 ετών, ένας φοιτητής ιστορίας στη Σορβόννη.

«Μας συνόδευσαν προς την έξοδο και κατόπιν μας κατεύθυναν προς την οδό Σεν Ζακ όλους μαζί», συμπλήρωσε.

Δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από τη Σορβόννη και στο εσωτερικό του συγκροτήματος, όπου έστησαν σκηνές. Μια παλαιστινιακή σημαία τοποθετήθηκε στο έδαφος.

«Είχαμε κάθε λόγο, όπως στο Yale, στο Κολούμπια, στο Sciences Po… να καταδικάσουμε όσα βλέπουμε να συμβαίνουν», είπε ένας άλλος φοιτητής, ο οποίος έδωσε το μικρό του όνομα, Λεονάρ, σε μια διαδήλωση έξω από τις πύλες της Σορβόννης.

«Τα αμφιθέατρα εκκενώθηκαν το μεσημέρι», ανέφερε η πρυτανεία, που αποφάσισε το κλείσιμο της Σορβόννης σήμερα το απόγευμα.

Περίπου 150 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τη Σορβόννη, παρουσία τριών βουλευτών του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ανυπότακτη Γαλλία (La France Insoumise- LFI).

Σχετικά Άρθρα