Χαλάνδρι: Λήστεψαν υπό την απειλή μαχαιριού έναν 13χρονο – “Θα σε μαχαιρώσω”

 Χαλάνδρι: Λήστεψαν υπό την απειλή μαχαιριού έναν 13χρονο – “Θα σε μαχαιρώσω”

Θύμα ληστείας έπεσε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (27/4) ένας 13χρονος μαθητής Γυμνασίου, ο οποίος μαζί με έναν φίλο του επέστρεφαν από βόλτα και περπατούσαν στην οδό Σαρανταπόρου στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ύψος της οδού Υψηλάντου, ένας ανήλικος Ρομά με χαρακτηριστικά μαύρα μαλλιά και ξανθιά φράντζα, εμφανίστηκε μπροστά τους με ένα ποδήλατο και τους είπε να σταματήσουν. Τότε, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο ανήλικος Ρομά σφύριξε δύο φορές και τότε εμφανίστηκαν ακόμη τρεις ανήλικοι που ήταν κρυμμένοι πίσω από πρασινάδες και καλαμιές, κυκλώνοντας τους δύο φίλους.

«Δώστε ότι λεφτά έχετε πάνω σας», είπε ο πρώτος ανήλικος δράστης, με τον 13χρονο και τον φίλο του να παραδίδουν έντρομοι τα πορτοφόλια τους που είχαν ελάχιστα χρήματα μέσα (σ.σ. λιγότερα από 10 ευρώ).

Ωστόσο, ένα smartwatch που φορούσε στο χέρι του ο μαθητής της Β’ Γυμνασίου κίνησε το ενδιαφέρον των μελών της «άγουρης» συμμορίας, με τον ίδιο ανήλικο να λέει και πάλι: «Δώσε μου το ρολόι σου». Ο 13χρονος αρνήθηκε, ωστόσο, ο δράστης τον απείλησε λέγοντας: «Έχω μαχαίρι και θα σε μαχαιρώσω».

Μάλιστα, ένας άλλος ανήλικος δράστης είπε προς αυτόν που φαίνεται να είχε ηγετικό ρόλο να επιδείξει το μαχαίρι, αλλά αυτός αρνήθηκε. Όμως, ο μαθητής της Β’ Γυμνασίου φοβήθηκε ακόμη περισσότερο και ελπίζοντας ότι έτσι θα τους αφήσουν να φύγουν, παρέδωσε και το ρολόι του.

Στη συνέχεια, έτερο μέλος της «άγουρης» συμμορίας, γύρισε προς τον φίλο του 13χρονου και του είπε: «Δείξε μου το τσαντάκι» σου, ωστόσο, αυτός αρνήθηκε και οι ανήλικοι Ρομά τράπηκαν σε φυγή προς τον καταυλισμό στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, ο οποίος απείχε λίγα λεπτά από το σημείο της ληστείας.

Οι δύο μαθητές έντρομοι γύρισαν σπίτι, με τον 13χρονο και τον πατέρα του να πηγαίνουν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου και να καταγγέλλουν το περιστατικό, με την Ασφάλεια να έχει αναλάβει την προανακριτική έρευνα.

Σχετικά Άρθρα