Άστατος ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα -Προβλέψη για όλη την εβδομάδα

 Άστατος ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα -Προβλέψη για όλη την εβδομάδα

Μέρα με τη μέρα ξεκαθαρίζει η κατάσταση σχετικά με τον καιρό που θα επικρατήσει το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, Γιώργο Τσατραφύλλια, από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, έως και τη Μεγάλη Τετάρτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυροί βοριάδες, που θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ στα ανατολικά πελάγη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, με τις βροχές να είναι περιορισμένες. Πιο συγκεκριμένα, θα σημειωθούν βροχές στην Εύβοια, τη Μακεδονία και τη βόρεια Κρήτη, χωρίς όμως να αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο.

Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή πέφτουν οι άνεμοι και θα πνέουν δυτικοί έως έξι μποφόρ, με τον υδράργυρο να υποχωρεί και τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς, ενώ θα σημειωθεί ξανά ένα επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, χωρίς όμως να έχει κάποια σχέση με τα προηγούμενα, καθώς θα είναι αισθητά πιο ήπιο.

Βροχές θα σημειώνονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι θα βρέχει και τη Μεγάλη Παρασκευή προς το βράδυ, όταν θα γίνει σε όλη τη χώρα η περιφορά των επιτάφιων.

Το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, όταν και θα τηρηθεί το πατροπαράδοτο έθιμο τους σουβλίσματος του οβελία, φαίνεται ότι ο καιρός δεν θα μας κάνει το χατίρι. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι γενικά άστατος, με το σκηνικό να θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο παρά άνοιξη, καθώς φαίνεται ότι θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας τα επτά μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι τους 25 βαθμούς.

Αν και τα στοιχεία για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα επικαιροποιούνται συνεχώς, η μεγάλη εικόνα μέχρι αυτή τη στιγμή δείχνει ότι από τη Μεγάλη Παρασκευή και μετά θα σημειώνονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha:

Τη Μεγάλη Δευτέρα: γενικά αίθριος καιρός, λίγη σκόνη στα δυτικά. Βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά.

Τη Μεγάλη Τρίτη: Λίγες νεφώσεις. Τοπικές βροχές σε Θράκη, Μακεδονία, βόρειο Αιγαίο, Εύβοια, Κρήτη. Βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 28 βαθμούς στα δυτικά,

Τη Μεγάλη Τετάρτη: Συννεφιές και λίγες ψιχάλες σε Μακεδονία και Κρήτη. Λίγη σκόνη στα δυτικά. Βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά.

Τη Μεγάλη Πέμπτη: Λίγη συννεφιά. Τοπικές βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Αρκετή σκόνη στα δυτικά. Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου

Τη Μεγάλη Παρασκευή: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Αρκετή σκόνη. Δυτική άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 26 βαθμούς.

Το Μεγάλο Σάββατο: Άστατος στις περισσότερες περιοχές, ή βροχές στη βόρεια Ελλάδα. Βόρειοι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα: Άστατος στις περισσότερες περιοχές, ή τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια. Λίγη σκόνη. Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια στο Facebook:

Σχετικά Άρθρα