Δολοφονία Λυγγερίδη/ Ολόκληρο το διαβιβαστικό 216 σελίδων της ΕΛ.ΑΣ για την “εγκληματική οργάνωση”

 Δολοφονία Λυγγερίδη/ Ολόκληρο το διαβιβαστικό 216 σελίδων της ΕΛ.ΑΣ για την “εγκληματική οργάνωση”

Αντιπρόεδρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός και την ηγεσία της ερασιτεχνικής ομάδας «δείχνουν» βίντεο και μαρτυρίες από την ανακριτική διαδικασία, ενώ στο κάδρο έχει μπει και ο δήμος Πειραιά, με στοχευμένες προσλήψεις που μυρίζουν ρουσφέτι. Επ΄ αυτού, πάντως, έχει υπάρξει ρητή διάψευση εκ μέρους του δήμου. Το libre παρουσιάζει το πλήρες -216 σελίδες- διαβιβαστικό της Ελληνικής Αστυνομίας προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών σχετικά με τα ηγετικά στελέχη και τα πρόσωπα- κλειδιά στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι έρευνες συνεχίζονται και όπως προκύπτει ακόμα περισσότερα πρόσωπα θα περάσουν το γραφείο του ανακριτή, παραμένει, ωστόσο, ανοικτό το ερώτημα πόσο “δεμένα” είναι τα στοιχεία που προσκομίζει η αστυνομία. Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά η δίκη θα πραγματοποιηθεί σε 8-10 μήνες και αναμφίβολα θα αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον, ενώ είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της κυβέρνησης με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επισήμως, τόσο η ΠΑΕ, όσο και ο δήμος Πειραιά διαψεύδουν κατηγορηματικά οιαδήποτε εμπλοκή με τα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί.

Συγκεκριμένα, εκ μέρους του δήμου Πειραιά επισημαίνεται:

“Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου προσλαμβάνονται στους δήμους με βάση τον ισχύοντα νόμο και την προβλεπόμενη από αυτόν διαδικασία. Και στις περιπτώσεις που αναφέρονται τα δημοσιεύματα τηρήθηκαν απολύτως όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και παρά το ότι αυτό είναι γνωστό στους συντάκτες των δημοσιευμάτων, παραγνωρίζεται σκοπίμως”, αναφέρει αρχικά και προσθέτει σε άλλο σημείο:

“Είναι για τον καθένα απολύτως αυτονόητο ότι καμιά ιδιωτική επιχείρηση και πολύ περισσότερο καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος. Αν δηλαδή συμπεριφέρεται νόμιμα ή εάν διαπράττει αξιόποινες πράξεις”.

Πως δούλεψε η αστυνομία για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης

Αυτή τη φορά, μια σφιχτή ομάδα περίπου 15 αστυνομικών και 5 εισαγγελέων που εργάστηκαν με μυστικότητα και επιμέλεια, φαίνεται ότι έχουν αποτελέσματα στην έρευνα για μια εγκληματική οργάνωση, μετά τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Λυγγερίδη.
Χτες, μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν επτά από τους 31 που απολογήθηκαν, οι δύο εξ αυτών θεωρούνται μέλη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης. Ο ένας, με το παρατσούκλι «Κοκός», φέρεται να διατηρούσε στενές σχέσεις με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ήταν διαπιστευμένος της στα γήπεδο, με απόλυτη ελευθερία κινήσεων και με έσοδα από τις προσκλήσεις που του χορηγούσαν για να βγάζει «μεροκάματο». Η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται σήμερα, με τις απολογίες άλλων 32.

Επτά κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση οπαδών με σκοπό τη διάπραξη επεισοδίων σε αθλητικούς χώρους και υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά τις απολογίες τους.

Ολόκληρο το διαβιβαστικό των 216 σελίδων της ΕΛ.ΑΣ προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών σχετικά με τα πρόσωπα και την δράση της εγκληματικής οργάνωσης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Η ανάρτηση του Γιάννη Μώραλη στο Facebook

Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για δημοσιεύματα που εμπλέκουν άμεσα τον Δήμο  Πειραιά με την υπό εξέλιξη έρευνα για υπόθεση οπαδικής – και όχι μόνο – βίας, δηλώνω τα εξής:
“Είναι προφανές ότι πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η διακίνηση του οποίου από ορισμένους είχε επιχειρηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και πριν μερικούς μήνες. Και τότε και σήμερα εξίσου ανεπιτυχώς. Υπογραμμίζω, λοιπόν, ξεκάθαρα τα εξής:

Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου προσλαμβάνονται στους δήμους με βάση τον ισχύοντα νόμο και την προβλεπόμενη από αυτόν διαδικασία. Και στις περιπτώσεις που αναφέρονται τα δημοσιεύματα τηρήθηκαν απολύτως όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και παρά το ότι αυτό είναι γνωστό στους συντάκτες των δημοσιευμάτων, παραγνωρίζεται σκοπίμως.

Είναι για τον καθένα απολύτως αυτονόητο ότι καμιά ιδιωτική επιχείρηση και πολύ περισσότερο καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος. Αν δηλαδή συμπεριφέρεται νόμιμα ή εάν διαπράττει αξιόποινες πράξεις.

Στον ξεκάθαρο υπαινιγμό κατά του προσώπου μου και την προφανή προσπάθεια σύνδεσής μου με οποιαδήποτε πτυχή αυτής της υπόθεσης, σαφέστατη απάντηση παρέχει η πάγια τηρούμενη και δημοσίως γνωστή συμπεριφορά μου.

Η πορεία μου τόσο στο παρελθόν όταν ασχολήθηκα ενεργά με το ποδόσφαιρο για 20 χρόνια, όπως και τα τελευταία δέκα χρόνια ως Δήμαρχος  Πειραιά είναι απολύτως κρυστάλλινη και ευρέως γνωστή.

Μια πορεία στο φως.

Κάθε προσπάθεια σύνδεσης των κρινόμενων από τη δικαιοσύνη προσώπων και της συμπεριφοράς τους με εμένα, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και φανερώνει ηθελημένη εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων”.

Ο “Κοκός” και τα άλλα πρόσωπα

Μεταξύ των 7 που προφυλακίστηκαν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της αθλητικής βίας είναι ο 31χρονος, γνωστός στις αρχές ως «Κοκός».

  • Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου καθώς αυτοτραυματίστηκε στα χέρια στο άκουσμα ότι δεν θα αφεθεί ελεύθερος. Ο 31χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και καταδίκες για ρατσιστική επίθεση. Προφυλακίστηκε και μάνατζερ γνωστού τράπερ που αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι 20, μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες. Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

  • Στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών αγώνων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ανήλικος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πρώτη φορά έπιασε στα χέρια του ναυτική φωτοβολίδα και όταν κατάλαβε πόσο επικίνδυνη είναι την έριξε κάτω.

Ο 16χρονος μεταξύ άλλων φέρεται να είπε: «Ξαφνικά μετά από το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Στην προσπάθειά μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου που βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από εμένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στην ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα. Δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, φοβήθηκα. Αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

  • Με πρακτική που παραπέμπει σε μαφιόζικου τύπου «προστασία», οι φερόμενοι ως ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης κέρδιζαν χρήματα από τους μικροπωλητές γύρω από το γήπεδο Καραϊσκάκη” πουλώντας τους προστασία. Ο μάρτυρας περιγράφει την δράση ενός εξ αυτών που φέρεται να χρησιμοποιούσε για τη συλλογή των χρημάτων, νεότερα μέλη δίνοντας τους ένα μικρό χαρτζιλίκι.

Ο μάρτυρας «67Β» κατέθεσε ότι τα αρχηγικά μέλη που έχουν συλληφθεί, είχαν πλήρη ελευθερία κινήσεων.
Καταθέτοντας συγκεκριμένα για τον φερόμενο ως αρχηγό της «Θύρας 7» και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, υποστήριξε ότι είναι αυτός που είχε το απόλυτο πρόσταγμα και δεν δίσταζε να κινηθεί εναντίον όσων τον αμφισβητούσαν.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τις συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη από οργανωμένους χούλιγκαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» καθώς τρεις καταζητούμενοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΛ.ΑΣ. για να παραδοθούν στις Αρχές.

  • Οι επαφές γίνονται μέσω συνηγόρων, ενώ όπως σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ εκτιμάται ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα παρουσιαστούν στον ανακριτή οικειοθελώς.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η εγκληματική οργάνωση έχει 9 ηγετικά μέλη εκ των οποίων μέχρι στιγμής διαφεύγουν τη σύλληψη οι εν λόγω τρεις.

  • Πρόκειται για έναν 41χρονο από τον Κορυδαλλό ο οποίος όπως όλα τα μέλη, φέρει διαπίστευση για τους αγωνιστικούς χώρους και έχει έμμισθη σχέση με τον δήμο Κορυδαλλού.
  • Ο δεύτερος είναι 31 ετών με το κωδικό, όνομα «Σάρκ» ο οποίος φέρεται να ήταν στα επεισόδια στου Ρέντη και η αστυνομία του αποδίδει το ρόλο του φυσικού αυτουργού
  • Ο τρίτος είναι 36 ετών από τη Ρουμανία.

Αυτό που ερευνάται από την αστυνομία είναι πώς οι τρεις κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα και για το λόγο αυτό πιθανολογείται ότι σύντομα θα παραδοθούν ή ακόμα ότι εμπίπτουν στην κατηγορία των ανθρώπων που διαπραγματεύονται.

Σχετικά Άρθρα