Μητσοτάκης/Ιερώνυμος: Το μέτωπο έκλεισε η ανησυχία παραμένει

 Μητσοτάκης/Ιερώνυμος: Το μέτωπο έκλεισε η ανησυχία παραμένει

40 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, στο κυβερνών κόμμα οργανώνουν την εκστρατεία στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο να αποδυναμώσουν την Ελληνική Λύση η οποία το τελευταίο διάστημα προκαλούσε «πονοκέφαλο» στην Κυβέρνηση, καθώς καταγράφονταν διαρροές στη Βόρεια Ελλάδα. Και το κλείσιμο του μετώπου με την εκκλησία το οποίο σερνόταν μετά τη νομοθετική ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είναι μια δυνατή παράμετρος στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές.

Μάλιστα οι ευθείες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τον Κυριάκο Βελόπουλο, πως η Εκκλησία δεν πρόκειται να πράξει αυτά που της υποδεικνύει, οπλίζουν τα επιχειρήματα των γαλάζιων στελεχών οι οποίοι αυτές τις ημέρες θα βρίσκονται στις περιφέρειες τους και αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό το δυσμενές κλίμα μεταξύ των πιο συντηρητικών ψηφοφόρων της ΝΔ.

  • Από την άλλη η ανησυχία παραμένει καθώς το κλίμα των τελευταίων ημερών δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας και υποδαυλίζει σκέψεις για ακραίες συμπεριφορές οι οποίες δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ελέγχονται από την ηγεσία της εκκλησίας.

«Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία. Πολλά πράγματα μας χωρίζουν αλλά κοιτάμε πως θα πάμε μπροστά», ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, στη συνάντησή του χθες με τον Πρωθυπουργό στο Δήλεσι, όπου τον ξενάγησε σε δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κι ενώ νωρίτερα είχε τονίσει ότι η Εκκλησία «δεν κάνει διακρίσεις».

«Καθώς μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, νομίζω ότι τα λόγια σας, ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με αγάπη και με σεβασμό, αντηχούν σήμερα περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ» δήλωσε από την πλευρά του και ο Κ. Μητσοτάκης. «Και θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι η συνεργασία μας στο θεσμικά καθορισμένο πλαίσιο της ήταν, είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, εξάροντας το έργο της Εκκλησίας.

Ο Πρωθυπουργός σε απευθείας συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο κανόνισε την κοινή τους επίσκεψη στο Δήλεσι Βοιωτίας, έλιωσε τον πάγο 2,5 μηνών. Όπως σχολιάζουν στελέχη της ΝΔ η δήλωση Ιερώνυμου πως δεν υπάρχει «χριστιανόμετρο» για την παρουσία πολιτικών στις Εκκλησίες τελειώνει με την προπαγάνδα της Ελληνικής Λύσης επιμένοντας ότι ο Βελόπουλος προτρέπει σε πράξεις βίας.

Ο κ. Ιερώνυμος καταφέρθηκε με σκληρά λόγια κατά του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τις παραινέσεις – προτροπές προς τους πολιτικούς που ψήφισαν την ισότητα στον γάμο, να μην βρεθούν στις εκκλησίες το Πάσχα.

  • «Δεν κάνουμε λοιπόν ούτε αυτό που μας λέει ο κ. Βελόπουλος, ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τις απόψεις, τις μετράμε και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός. Αγαπάμε όλους τους ανθρώπους» δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος. «Όχι (δεν υπάρχει χριστιανόμετρο), ποτέ! Μόνο η αγάπη η συγχώρεση, η συναδέλφωση και η συνεργασία» τόνισε με έμφαση.

Στόχος να στηθεί ένα ανάχωμα σε αυτούς που με τον πιο πρόστυχο τρόπο καπηλεύονται την Χριστιανική πίστη δήλωσε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός ο οποίος έκανε λόγο από τη Δροσιά για ανεπίτρεπτες δηλώσεις που διχάζουν τους Έλληνες. «Μπορεί να διαφωνούμε αλλά ούτε θα βριζόμαστε, ούτε θα πλακώνουμε τους αντιπάλους μας στα μπουνίδια» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα εντός του Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έθεσε τα διλήμματα της κάλπης… « Όσο πιο ισχυροί είμαστε, με τόσο μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα θα υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα και θα τρέξουμε ακόμα περισσότερο για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της καθεμίας και του καθενός. Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία το πολιτικό μήνυμα των Ευρωεκλογών… Όλα τα κόμματα με κάποιον τρόπο έχουν συνταχθεί απέναντι στη Ν.Δ. με μία μόνη ατζέντα: πως θα αδυνατίσει η Ν.Δ., πως θα είναι λιγότερο ισχυρός ο Μητσοτάκης. Εμείς λοιπόν τους λέμε: σηκώνουμε αυτό το γάντι και στις εκλογές θα στείλουμε μήνυμα σταθερότητας, συνέπειας και συνέχειας και συνέπειας», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. είναι η «μεγάλη, ισχυρή, κυρίαρχη πολιτική δύναμη φορέας προόδου και υπεύθυνου πατριωτισμού».

Η Κυβέρνηση δεν παραγκωνίζει την ακρίβεια το μεγάλο εχθρό της κοινωνίας αλλά και την καθημερινότητα καθώς θεωρεί ότι από εκεί θα κριθεί το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό για 1.000 θέσεις εργασίας σε επαγγέλματα της θάλασσας, στους κλάδους της ναυτιλίας, ακτοπλοΐας, ναυπηγείων, θαλάσσιου τουρισμού και του yachting.

Έντονη η αντίδραση της Ελληνικής Λύσης

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας εξόργισε τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος, όπως φάνηκε από την αντίδραση του, «καταλόγισε» στον κ. Ιερώνυμο ότι… επιχειρεί την πολιτική καθοδήγηση του ποιμνίου

«Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες, ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Εξίσου και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους» απάντησε με νόημα ο κ. Βελόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι… «δυστυχώς η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό και κόμμα της Ν.Δ. αλλά και τα υπόλοιπα υποκομματίδιά της».

Ακόμη πιο αιχμηρή ήταν η πρώτη αντίδραση της Ελληνικής Λύσης, δια στόματος του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Χήτα, ο οποίος απέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο «ρόλο Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ.» που… «υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της Ν.Δ. στο διαδίκτυο». «Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Μητσοτάκη και της Ν.Δ. ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος» εξανέστη, μιλώντας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Σχετικά Άρθρα