Τέμπη: Οργή Πλακιά Ασλανίδη για τις απαντήσεις του πρωθυπουργού

 Τέμπη: Οργή Πλακιά Ασλανίδη για τις απαντήσεις του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών -έγκλημα σύμφωνα με τους συγγενείς των θυμάτων- και τις καταγγελίες περί συγκάλυψης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για λάθη στον τομέα της επικοινωνίας και επανέφερε τα περί θεωριών συνωμοσίας.

Ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στη σιδηροδρομική τραγωδία εξέφρασε την αγανάκτησή του μέσω Χ, υπογραμμίζοντας ότι:

“Εγώ κύριε Πρωθυπουργέ εάν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα ήθελα να είχα τα παιδιά μου σπίτι και να συνεχίσω την ζωή μου από εκεί που σταμάτησε και όχι στο πεδίο που θέλετε να γυρίσετε εσείς. Εκεί που σταμάτησε η ζωή μου από τα λάθη όλων σας. Θα ήθελα να μην είμαι σε αυτήν την θέση που είμαι τώρα να προσπαθώ να σας πω τα αυτονόητα, αυτά που ακόμα και η ανιψιά μου 12 χρονών καταλαβαίνει”.

Αναφορικά με τις θεωρίες συνωμοσίας επισήμανε «ευχαριστώ για την ανοχή που μου δείξατε (γιατί όλα αυτά που λέτε περί ιστορίες συνομωσίας εμείς τα βρήκαμε και τα λέμε αλλά τα λέμε με αποδείξεις και στοιχεία και όχι σε συνεντεύξεις κονσέρβα και σε δημοσιογράφους κονσέρβα και σε κανάλια κονσέρβα) ΑΛΛΑ η δικιά μου ανοχή εξαντλήθηκε. Και αν νομίζετε ότι αν έναν πατέρα που έχασε τρία παιδιά τον ενδιαφέρει αν θα κάνετε εσείς έναν καλύτερο ΟΣΕ μάλλον δεν ήσαστε σωστός γονιός».

Από την πλευρά του ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26χρονου Δημήτρη που σκοτώθηκε εκείνη την ημέρα, μίλησε στο KontraNews και ξέσπασε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας «δεν πληροφορήθηκε σήμερα τι έγινε; Δεν πληροφορήθηκε; Τριαντόπουλος, Ράπτη, Πλεύρης και Παπαδόπουλος, αυτό το φιντάνι από την Κοζάνη. Δεν τα πληροφορήθηκε αυτά; Δηλαδή πρέπει να πάμε στη Βουλή πάλι και να μπούμε σε διαδικασίες επιτροπών; Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον ανακριτή για το έγκλημα της κάλυψης».

Ακούγοντας και το δεύτερο απόσπασμα από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού που κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας ο κ. Ασλανίδης υπογράμμισε «μάλλον δεν γνωρίζει τίποτα. Εγώ του προτείνω και αυτού και του Τριαντόπουλου και όποιον άλλο θέλει, να έρθει με μας τους συγγενείς απέναντι, μόνο εμείς οι συγγενείς θα είμαστε. Ούτε δικηγόροι, ούτε τίποτα. Του κάνουμε ανοιχτή πρόταση να ‘ρθει να μας τα πει κατάμουτρα αυτά. Αν τολμάει να μας τα πει. Και να μην πηγαίνει στο συγκεκριμένο κανάλι που μυρίζει βόθρο και να τα λέει εκεί».

Σχετικά Άρθρα