Τασούλας για περιοριστικά μέτρα στον Φλώρο: “Δεν μπορώ να επιβάλω στο θύμα που θα καθίσει” -Αυστηροποίηση ποινών στους βουλευτές

 Τασούλας για περιοριστικά μέτρα στον Φλώρο: “Δεν μπορώ να επιβάλω στο θύμα που θα καθίσει” -Αυστηροποίηση ποινών στους βουλευτές

Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στα έδρανα της Βουλής προκειμένου να εφαρμοστεί ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον Κωνσταντίνο Φλώρο να μην πλησιάζει στα 50 μέτρα τον Βασίλη Γραμμένο. «Είναι δικό του θέμα, ας βρει λύση», σχολίασε ο Πρόεδρος της Βουλής στο σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων για να προσθέσει ότι το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να βάλει λουρί στον Βασίλη Γραμμένο ο οποίος είναι το θύμα της πρωτοφανούς επίθεσης.

«Δεν μπορώ να επιβάλω στο θύμα που θα καθίσει. Έχει δικαίωμα να κινείται ελεύθερα μέσα στη Βουλή», ανέφερε και διερωτήθηκε μήπως ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε είναι απόφαση για παράταση του χρονικού διαστήματος αποκλεισμού του Κωνσταντίνου Φλώρου από τη Βουλή.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι 15 ημέρες αποκλεισμού του είναι εργάσιμες και όχι ημερολογιακές.

Συζητήσεις για αυστηροποίηση διατάξεων για τις ποινές στους Βουλευτές

Παράλληλα στη Βουλή έχει ανοίξει η συζήτηση για την αυστηροποίηση των διατάξεων του κανονισμού για τους βουλευτές που με τη συμπεριφορά τους ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της επιτρεπόμενης συμπεριφοράς.

Ωστόσο, κανείς στη Βουλή δεν επιθυμεί να δράσει άμεσα και να εφαρμόσει ποινές υπό το κράτος των τελευταίων εξελίξεων αλλά αντίθετα να γίνει μια μεθοδική προσπάθεια αλλαγής του Κανονισμού. Αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται να γίνει- σε ουδέτερο όμως χρόνο- είναι να διπλασιαστούν οι ήδη υφιστάμενες ποινές.

Με λίγα λόγια εκεί που προβλέπεται αποκλεισμός 15 ημερών, να μετατραπεί σε ολόκληρο μήνα ενώ η στέρηση του 1/2 της μηνιαίας αποζημίωσης να αγγίξει ολόκληρο το μήνα. 

Σχετικά Άρθρα