Ζελένσκι για στρατιωτική βοήθεια: Κρίσιμο να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Ευχαριστώ Αμερική!

 Ζελένσκι για στρατιωτική βοήθεια: Κρίσιμο να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Ευχαριστώ Αμερική!

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε το πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που υπεγράφη σήμερα. Με ανάρτησή του στο twitter ο Ζελένσκι σημείωσε ότι το αμερικανικό πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία είναι «ζωτικής σημασίας».

«Ευχαριστώ όλους τους Αμερικανούς που εργάζονται στις αμυντικές επιχειρήσεις και το κάθε κράτος που κατασκευάζει όπλα τα οποία τώρα προστατεύουν πραγματικά τη δημοκρατία και τη ζωής μας.

Η τρέχουσα συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και όλες οι κινήσεις υποστήριξης για την προστασία μας, ενισχύουν και τα δύο έθνη μας. Ενισχύουν επίσης όλους τους εταίρους μας και όλο τον κόσμο, που θέλει να ζει ακολουθώντας τους νόμους και όχι υπό συνθήκες βίας και τρόμου.

Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντισταθμίσουμε το εξάμηνο που δαπανήθηκε σε συζητήσεις και αμφιβολίες. Πρέπει να αντιστρέψουμε όλα όσα έχει καταφέρει ο κατακτητής αυτό το διάστημα, καθώς και όλα όσα σκοπεύει να πραγματοποιήσει ο Πούτιν, εναντίον μας. Όλες οι ενέργειές του στην πρώτη γραμμή, τα χτυπήματα στο ενεργειακό μας σύστημα και τις υποδομές μας, και ο τρόμος κατά των πόλεων και των χωριών μας πρέπει να μας ενώσουν όλους – όλους όσοι εκτιμούν πραγματικά τη ζωή – γύρω από την ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσία.

Είναι κρίσιμο να εφαρμοστούν πλήρως τα συμφωνηθέντα με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Ευχαριστώ, Αμερική!».

«Ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας, κερδίζουμε την υποστήριξη που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε ζωές από τις ρωσικές επιθέσεις», δήλωσε νωρίτερα με ανάρτησή του στο X.

Σχετικά Άρθρα