Σηκώνει το γάντι η κυβέρνηση για την ακρίβεια-Πότε θα διεξαχθεί η προ ημερησίας στη Βουλή

 Σηκώνει το γάντι η κυβέρνηση για την ακρίβεια-Πότε θα διεξαχθεί η προ ημερησίας στη Βουλή

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σηκώσει το γάντι που πέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια. Η «μετωπική» σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών με αιχμή του δόρατος την ακρίβεια προσδιορίζεται να διεξαχθεί μετά το Πάσχα. Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν με νόημα πως η κυβέρνηση δεν κρύβεται αλλά βρίσκεται σε διαρκή μάχη με το πρόβλημα της ακρίβειας και ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει πως θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα τα προβλήματα των πολιτών.

Προσθέτουν μάλιστα ότι κατά την σχετική συνεδρίαση στη Βουλή, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν σε τι επίπεδο παρέλαβε την ελληνική οικονομία η κυβέρνηση και που βρίσκεται σήμερα ενώ παράλληλα ο πρωθυπουργός και θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει όλες τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση για την συγκράτηση των τιμών. 

Από το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως η ακρίβεια αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα των πολιτών και υπάρχει ο κίνδυνος  η δυσαρέσκεια των πολιτών για τα μη επαρκή κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης, να αποτυπωθεί, στις κάλπες των Ευρωεκλογών είτε ως αρνητική ψήφος είτε ως αποχή. Επίσης, εκτιμούν πως τα μακροοικονομικά μεγέθη αποτελούν το «δυνατό χαρτί» της κυβέρνητικής πολιτικής ειδικότερα μετά την πρόσφατη αναβάθμιση της Moody’s.

Σε αυτό το πλαίσιο, από την κυβέρνηση εκτιμούν ότι κατά την προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή θα φανεί ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν ρεαλιστικές προτάσεις για το πρόβλημα της ακρίβειας, ούτε κοστολογημένα οικονομικά προγράμματα να αντιπαραβάλλουν απέναντι στην οικονομική πολιτική της ΝΔ, και το μόνο που προσδοκούν είναι αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από τα προβλήματα των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός προχθές επισκέφθηκε στην κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τιμές των βασικών αγαθών ενόψει του Πάσχα.

«Ο αγώνας κατά της ακρίβειας έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ένας αγώνας συνεχής. Έχουμε όμως για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται. Και, όπως είπα, σε αρκετά προϊόντα έχουμε πια και πτώσεις τιμών, που τελικά αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανακουφιστεί το μέσο νοικοκυριό και φυσικά να περάσουμε όλες και όλοι τις διακοπές του Πάσχα με χαμόγελο και απολαμβάνοντας όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές για τα τυπικά πασχαλινά προϊόντα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα