Πέλλα:Συγκλονίζει 14χρονος θύμα bullying -“Μου πάτησε το τσιγάρο στο μάγουλο”

 Πέλλα:Συγκλονίζει 14χρονος θύμα bullying -“Μου πάτησε το τσιγάρο στο μάγουλο”

«Εκεί που καθόμουν έρχεται και μου πατάει όλο το τσιγάρο στο μάγουλο» είπε περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο 14χρονος στην Πέλλα, ενώ όπως καταγγέλλει τους τελευταίους μήνες δέχεται άγριο bullying από ομάδα συμμαθητών του, μέλος της οποίας είναι και ο 15χρονος που του έσβησε το τσιγάρο στο μάγουλο. Τα περασμένα Χριστούγεννα ο 14χρονος δέχτηκε την πρώτη επίθεση από τον 15χρονο. Του έσβησε και τότε τσιγάρα στο χέρι και στο πόδι. «Το είχα αναφέρει σε μια καθηγήτρια μου ότι ερχόταν και με χτύπαγε και δεν έκανε απολύτως τίποτα» είπε χαρακτηριστικά το παιδί.

Λίγο καιρό αργότερα ο αρχηγός της ομάδας ανηλίκων του επιτέθηκε ξανά και προσπάθησε όπως λέει το παιδί να τον πνίξει με μία μπλούζα που του πέρασε στον λαιμό. «Καθόμουν με την παρέα μου κι άρπαξε τη ζακέτα μου, μου τη πέρασε στο λαιμό κι άρχισε να την σφίγγει».

Σύμφωνα με καταγγελίες ο 15χρονος έχει δημιουργήσει αλλεπάλληλα σοβαρά προβλήματα στο σχολείο που πηγαίνει αλλά και σε πρόσφατη εκδρομή με συμμαθητές του. «Είναι δυνατόν 15 χρόνων να κάνει τέτοια πράγματα; Φοβηθήκαμε. Θα μπορούσε να ήταν χειρότερα. Μια μέρα πριν είχε πάρει ένα μεγάλο δαχτυλίδι και τον χτυπούσε στο κεφάλι», τόνισε η μητέρα του θύματος.

Μετά την καταγγελία ο 15χρονος συνελήφθη μαζί με τους γονείς του, που πλέον κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης παραμένει ανάστατη, με συμμαθητές και φίλους του 14χρονου να προσπαθούν να του συμπαρασταθούν. Ο ίδιος προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε και να επανέλθει σε μια ομαλή καθημερινότητα χωρίς τον φόβο να κυριαρχεί.

«Βασανισμός και όχι bullying»

Γι’ αυτό το πρωτοφανές περιστατικό μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου, Αντώνης Ξυλουργίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων το χαρακτήρισε «βασανισμό και όχι bullying», ενώ πρόσθεσε ότι έχει κατατεθεί και δεύτερη καταγγελία από μαθήτρια του σχολείου, στην οποία έχουν προκληθεί άλλης βαρύτητας αδικήματα από άλλο μαθητή.

«Αυτό το περιστατικό βασανισμού ήταν προαναγγελθέν, καθώς είχαν προηγηθεί άλλα τέσσερα. Αυτό τα παιδί βασανίστηκε, προσπάθησε κάποιος να του βάλει ένα τσιγάρο αναμμένο στο μάτι, δεν τα κατάφερε και τον έπληξε με βαρβαρότητα λίγο πιο κάτω στο μάγουλο», τόνισε ο Αντώνης Ξυλουργίδης.

Παράλληλα έκανε λόγο για συνευθύνη, αφήνοντας αιχμές για τους καθηγητές οι οποίοι δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα.

«Όταν μέσα σε ένα προαύλιο προσπαθεί κάποιος να σε πνίξει, δεν μπορεί να μην υποπέσει στην αντίληψη κάποιων και στην προκειμένη περίπτωση μιλάω για τους καθηγητές. Δεν είναι τυχαίο που τώρα υπάρχουν 5 καθηγητές και όχι ένας στο προαύλιο. Εμείς δεν λέμε ότι δεν φταίνε οι γονείς, όμως πρόκειται για μια αλυσίδα πραγμάτων» εξήγησε.

Τέλος ερωτηθείς ως προς το γιατί δεν έκαναν οι γονείς του 14χρονου καταγγελία από την αρχή ο κύριος Αντώνης Ξυλουργίδης δήλωσε «Οι γονείς του είναι άνθρωποι που ζουν σε χωριό παλεύουν και θέλουν την κοινωνική ειρήνη. Παράλληλα όμως υπάρχει και το αίσθημα του φόβου. Το ίδιο το παιδί μου το εκμυστηρεύτηκε “όταν μπαίνω στο προαύλιο πρέπει να σκύβω το βλέμμα μου, αν τους κοιτάξω θα δεχθώ και άλλα βασανιστήρια”. Ζητώ από το Υπουργείο Παιδείας να δημιουργήσει επιτέλους ένα πρωτόκολλο» είπε κλείνοντας.

Σχετικά Άρθρα