Μήνυμα Μπάιντεν για τη γενοκτονία των Αρμενίων: Δέσμευσή μας να μην το ξεχάσουμε ποτέ

 Μήνυμα Μπάιντεν για τη γενοκτονία των Αρμενίων: Δέσμευσή μας να μην το ξεχάσουμε ποτέ

Μήνυμα καταπέλτης για την γενοκτονία των αρμενίων από το οθωμανικό κράτος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

“Σήμερα, θυμόμαστε τις ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Αρμενίων και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να μην το ξεχάσουμε ποτέ.

Η εκστρατεία της σκληρότητας ξεκίνησε στις 24 Απριλίου 1915, όταν οι οθωμανικές αρχές συνέλαβαν τους Αρμένιους διανοούμενους και τους ηγέτες της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη. Τις ημέρες, τους μήνες και τα χρόνια που ακολούθησαν, 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν σε θάνατο – αφήνοντας τις οικογένειες διαλυμένες αλλάζοντας για πάντα τις γενιές.

Καθώς θρηνούμε αυτή την τραγωδία, τιμούμε επίσης την ανθεκτικότητα του Αρμενικού λαού. Όσοι άντεξαν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια στην ανθρώπινη ιστορία, οι επιζώντες άρχισαν να σφυρηλατούν ένα καλύτερο μέλλον για τον κόσμο μας. Με το θάρρος και τη δέσμευση, ξανακτίστηκαν τις ζωές τους. Διατήρησαν τον πολιτισμό τους. Ενίσχυσαν τον ιστό των εθνών σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων των δικών μας. Και είπαν τις ιστορίες τους για να εξασφαλίσουν το ότι οι μαζικές φρικαλεότητες που ξεκίνησαν την ημέρα εκείνη πριν από 109 χρόνια δεν επαναληφθούν ποτέ ξανά.

Αυτό παραμένει ο επίσημος όρκος μας. Σήμερα -και κάθε μέρα- οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μιλούν κατά της μισαλλοδοξίας. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στο μίσος και τη φρίκη με ελπίδα και θεραπεία.

Και, θα συνεχίσουμε να στέκουμε με όλους εκείνους που αναζητούν ένα μέλλον όπου όλοι μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και σεβασμό”.

Σχετικά Άρθρα