Φλώρος: Ποιος είναι ο βουλευτής που χτύπησε τον Γραμμένο

 Φλώρος: Ποιος είναι ο βουλευτής που χτύπησε τον Γραμμένο

Το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Βουλή καταγράφηκε το πρωί της Τετάρτης (24/04) μετά την επίθεση του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρο που συνοδεύτηκε από αγοραίες εκφράσεις προς τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επιτέθηκε με λαβές πολεμικών τεχνών και χτύπησε τον συνάδελφό του, προτού επέμβει η φρουρά της Βουλής για να διακόψει το περιστατικό και επιβληθεί από τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Τασούλα η ποινή της αποβολής για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Μάλιστα διετάχθηκε να κρατηθεί για να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες.

Ο ίδιος έψαξε άλλοθι για την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε υβριστική επίθεση από τον κ. Γραμμένο προτού του ορμήξει και τον ρίξει στο έδαφος.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, 32 ετών και κάτοικος Αθήνας, εξελέγη βουλευτής Λάρισας με το ψηφοδέλτιο των Σπαρτιατών στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου. Το ακροδεξιό κόμμα έλαβε 5.13% στον νομό της Θεσσαλίας και κέρδισε μία έδρα, την οποία κατέλαβε ο δράστης του άγριου συμβάντος.

Βέβαια στις αρχές Σεπτεμβρίου ο νεαρός βουλευτής ενημέρωσε το προεδρείο του Κοινοβουλίου για την απόσχισή του από την ΚΟ των Σπαρτιατών και την ανεξαρτητοποίησή του. Αφορμή για την κίνησή του εκείνη αποτέλεσαν τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος της κόμματος, Βασίλης Στίγκας, για Greek Mafia και Δον Κορλεόνε. Προηγουμένως είχε συνυπογράψει με τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος την ανακοίνωση – απάντηση στον επικεφαλής της παράταξης με την οποία τον χαρακτήριζαν πιόνι της κυβέρνησης και τον κατηγορούσαν για αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις.

«Μετά τις άκρως προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις του Προέδρου του κόμματος ‘ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ’ κ. Βασίλη Στίγκα, οι οποίες θίγουν βαθύτατα την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου, και για τις οποίες θα κληθεί να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα, θέτω εαυτόν εκτός της Κ.Ο. ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», σημείωνε στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα.

«Στα 32 μου χρόνια δεν έδωσα ποτέ το παραμικρό δικαίωμα σε κανέναν να πει το οτιδήποτε για το άτομό μου, πόσο μάλλον να γίνουν αναφορές για επαφές με ‘Greek Mafia’, εκβιασμούς, αλλά και να βάλω χέρι σε κρατικά χρήματα, τα οποία ούτε μου ανήκουν, ούτε διαχειρίζομαι», συμπλήρωνε εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του.

Διεμήνυε επίσης ότι «ως ανεξάρτητος βουλευτής, μακριά από αισχρές συμπεριφορές και με απόλυτη ηρεμία, ευελπιστώ επιτέλους να εργαστώ και να παράγω έργο, πράγμα για το οποίο εκλέχθηκα από τον ελληνικό λαό». Λίγους μήνες αργότερα βέβαια κατέληξε υπόλογος για τη χειροδικία του σ’ έναν συνάδελφό του.

Σχετικά Άρθρα