Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας

 Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εξετάζεται να μην διπλασιάζονται τα οφειλόμενα ποσά τελών από την πρώτη κιόλας μέρα καθυστέρησης της καταβολής τους, με την προσθήκη προστίμου ίσου με το 100% των τελών, όπως γίνεται σήμερα, αλλά η προσαύξηση των τελών λόγω καθυστέρησης να κλιμακώνεται ανάλογα με τον χρόνο που περνά μετά τη λήξη της προθεσμίας καταβολής και να φθάνει στο επίπεδο του 100% μετά από τρεις μήνες καθυστέρησης.

  • Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε αλλαγές στα πρόστιμα που επιβαρύνουν όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, από το 2025 μπαίνει τέλος στις παρατάσεις για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και θα επιβάλλεται κλιμακωτό πρόστιμο ανάλογα με το χρόνο εξόφλησης των τελών. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο νωρίς γίνει η εξόφληση της οφειλής μετά τη λήξη της προθεσμίας τόσο μικρότερο θα είναι το πρόστιμο που θα καλούνται να πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων. Σήμερα επιβάλλεται οριζόντιο πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο της αξίας των ετήσιων τελών ανεξάρτητα από τη διάρκεια καθυστέρησης της πληρωμής ακόμα και αν αυτή είναι μια ημέρα μετά την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας.

Ήδη, η ειδική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργεί Οικονομικών εξετάζει τις αλλαγές στο χρηματικό πρόστιμο για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Σχετικά Άρθρα