ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την… Εφ.Συν – Η κόντρα για τον Αντώναρο

 ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την… Εφ.Συν – Η κόντρα για τον Αντώναρο

“Καιρός” για αντιπολίτευση λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με την ανακήρυξη αύριο (24/4) από τον  Άρειο Πάγο των συνδυασμών που θα κατέβουν  στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου  μετρά αντίστροφα ο χρόνος και ως εκ τούτου προέχει η αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος και η προβολή των θέσεων του κόμματος με αιχμή τους τομείς τη οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής και των επιπτώσεών τους από τη ασκούμενη κυβερνητικό πολιτική. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πλέον ότι πέρα από τη σκληρή κριτική σε θεσμικά ζητήματα όπως η υπονόμευση του κράτους δικαίου, αυτό τελικά που θα βαρύνει στην κρίση των ψηφοφόρων με βάση και τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων είναι θέματα όπως ο πληθωρισμός και η ακρίβεια, αλλά και η ανασφάλεια του πολίτη με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας.

“Η Ελλάδα είναι 2η στην ΕΕ σε πληθωρισμό τροφίμων τον Μάρτιο με +5,4% όταν ο Ευρωπαϊκός ΜΟ  είναι μόλις 1,2%”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, σημειώνοντας ότι “το κύμα αρνητικού πληθωρισμού τροφίμων απλώνεται σε 8 χώρες, ενώ η Ελλάδα, εδώ και 5 μήνες, είναι στην πρώτη 2άδα υψηλού πληθωρισμού”.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι αυτοί που πήραν μέτρα βάσει της ευρωπαϊκής Οδηγίας που επέτρεπε τον μηδενισμό του ΦΠΑ ή τη μείωση του υπερκατώτατου συντελεστή για τα βασικά αγαθά, πλέον περνούν σε αρνητικό πληθωρισμό τροφίμων, δηλαδή σε μείωση τιμών, για παράδειγμα στην Πορτογαλία είναι -0,1%, στη Φινλανδία στο – 1,3%. “Αυτό σημαίνει ότι όσοι του κυβερνητικού μπλοκ υπνωτίζουν το κοινό των ΜΜΕ με ισχυρισμούς ότι οι τιμές δεν πρόκειται να επανέλθουν στα επίπεδα προηγούμενων ετών, εξαπατούν την κοινή γνώμη. Η αρχή έχει ήδη γίνει στο 30% των χωρών της ΕΕ”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει “ο λογαριασμός δεν βγαίνει” και ειδικότερα, ότι “στη Eurostat το 68% των Ελλήνων το 2022 δηλώνει ότι βγάζει πέρα πολύ δύσκολα ή δύσκολα», ενώ «μόλις το 19% των Ευρωπαίων δηλώνουν κάτι τέτοιο”.

«Μην κάνετε λάθος, καθοριστική συμβολή σε αυτό έχουν τα σημερινά ματωμένα υπερπλεονάσματα των 4,6 δις την τελευταία διετία, που είναι του ιδρώτα του λαού στην πάλη με την ακρίβεια”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι είναι “ο μόνος πολιτικός φορέας που έχει καταθέσει σειρά ολοκληρωμένων μέτρων για την ακρίβεια  (δραστικά μέτρα μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά είδη, μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα) και μια φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων, συνδυασμένη με μείωση εισφορών, που επιστρέφει έναν/μια – και παραπάνω- μισθούς και συντάξεις σε όλους τους πολίτες αναλογικά και ελαφρύνει το 98% των ΜΜΕ επιχειρήσεων με μείωση του συντελεστή κατά 5%”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ενώ περιοδεύει για τέταρτη μέρα στα νησιά του Αιγαίο βρήκε την ευκαιρία με άρθρο του στη εφημερίδα “Τα Νέα” να ασκήσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, περιγράφοντας παράλληλα το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. “Δεν ψηφίζουμε για την κυβερνητική σταθερότητα, ούτε για την πολιτική επιβίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο ίδιος επαίρεται. Ψηφίζουμε για τις βασικές αρχές και αξίες που καθιστούν την Ελλάδα μέλος του στενού πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης: Δημοκρατία και Ευημερία” τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν μεγάλη ευκαιρία να βάλουν οι πολίτες φρένο στον κατήφορο που μας οδηγεί η σημερινή κυβέρνηση και να σταματήσουν την αποσταθεροποίηση της χώρας που φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη”.

Τα πλήγματα στη Δημοκρατία -σημειώνει- είναι αλλεπάλληλα στη χώρα μας. “Η χώρα έχει φτάσει σήμερα στο σημείο να απειλείται με grexit από τους δημοκρατικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς. Και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Ιδού, λοιπόν, το πρώτο διακύβευμα των ευρωεκλογών” αναφέρει και επισημαίνει “Ψηφίζουμε για να προστατεύσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς από έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που τους θεωρεί εργαλείο για την άσκηση και την επιβολή της εξουσίας”  υπογραμμίζει.

Και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ των 27, με πραγματικούς μισθούς και εισοδήματα χαμηλότερα από εκεί που βρίσκονταν πριν από 15 χρόνια. “Όλα αυτά μετά από τρία μνημόνια και τεράστιες θυσίες των πολιτών. Ιδού, λοιπόν, το δεύτερο διακύβευμα, εθνικό και ευρωπαϊκό: η Ελλάδα να συνδέσει την οικονομική της πολιτική με την ευημερία των πολλών και όχι με τα υπερκέρδη των λίγων, όπως φροντίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη” σημειώνει.

  • Και ενώ στην Κουμουνδούρου επικρατεί ευφορία και αισιοδοξία για την παρουσίαση του συνδυασμού…”προοδευτικής αριστείας” για τις ευρωεκλογές παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι σχέσεις του κόμματος με “φιλικά” μέσα μέχρι πρότινος, όπως με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, φαίνεται να βρίσκονται πια στο ναδίρ προδιαγράφοντας ενδεχομένως ένα νέο σκηνικό στα ΜΜΕ που βρίσκονται κοντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου, που αναφερόταν σε “κόψιμο” του Ευ. Αντώναρου από τη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) σταθηκε αφορμή ώστε ο συντάκτης της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρης Κανελλόπουλος επικαλούμενος ρεπορτάζ από την ΕΡΤ, σε δημοσίευμα του να αναφέρει “Η εξήγηση είναι πολύ απλή: η ΕΡΤ δεν ήθελε να βγάλει κάποιον καλεσμένο από skype. Μόνο ζωντανά από το στούντιο. Και όπως υποστηρίζουν στην ΕΡΤ, το εξήγησαν ξεκάθαρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν θέμα Αντώναρου ούτε οποιουδήποτε άλλου” καθώς “από την ΕΡΤ λένε πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον Ευάγγελο Αντώναρο και το μόνο ζήτημα που δημιουργήθηκε ήταν με το skype, δεν ήθελαν να βγάλουν καλεσμένο μέσω skype”.

“Το αρχικό δημοσίευμα του κ. Δημήτρη Κανελλόπουλου στην ιστοσελίδα της ΕΦ.ΣΥΝ που αφορά στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τα γεγονότα σχετικά με τον αποκλεισμό του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Ευάγγελου Αντώναρου από τη Δημόσια Τηλεόραση είναι απολύτως ανακριβές. Το δεύτερο που ακολούθησε αναφέρει τμήματα και μόνο της αλήθειας σχολίασε πάραυτα η Κουμουνδούρου και πρόσθεσε “Μας προκαλεί εντύπωση διότι ο συντάκτης της ΕΦ.ΣΥΝ έχει στη διάθεσή του τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία αποσιώπησε, αλλά αξιοποίησε το εκ των υστέρων παραπλανητικό αφήγημα της ΕΡΤ. Απορία: Πώς είναι δυνατόν κάποιος να πιστέψει πως η ΕΡΤ στις 8:20 ζήτησε καλεσμένο που θα εμφανιζόταν στις 8:30, ”ξεκαθαρίζοντας”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πως αυτό δεν μπορούσε να γίνει με Skype; Μήπως περίμενε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να διακτινιστεί στο Ραδιομέγαρο;”.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο συντάκτης της εφημερίδας ασκώντας κριτική στο  γραφείου Τύπου του κόμματος και σε κείμενο, υπό τον τίτλο “Αστειότητες κατά ”Εφ.Συν.” απάντησε από την πλευρά του λέγοντας μεταξύ άλλων “Προβληματιζόμαστε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αντί να διαψεύσει την ΕΡΤ για όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ (τέσσερις-πέντε φορές γράφω ότι τα λέει η ΕΡΤ), βγάζει διάψευση για εμάς (κι εμένα προσωπικά). Εκτός κι αν στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι γνωρίζουν τη μοναδική αλήθεια και αυτήν πρέπει να ακολουθούν τα ΜΜΕ. Σημειώστε πως η ΕΡΤ διαθέτει καμιά 20αριά πολιτικές εκπομπές και κάθε εβδομάδα βγάζει δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώστε, επίσης, πως ο «κομμένος» κύριος Αντώναρος θα έβγαινε την (Τρίτη 23/4), καλεσμένος στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Συνδέσεις», αλλά σε συμφωνία μαζί του η συνέντευξη μεταφέρθηκε για την Τετάρτη 1η Μαΐου, ενώ θα βγει και σε μια εκπομπή στις 14 Μαΐου”

Σχετικά Άρθρα