Ποια μεγάλη ομάδα της EuroLeague βολιδοσκοπεί τον (προπονητή πλέον) Βασίλη Σπανούλη

 Ποια μεγάλη ομάδα της EuroLeague βολιδοσκοπεί τον (προπονητή πλέον) Βασίλη Σπανούλη

Στο στόχαστρο μιας τοπ ομάδας της EuroLeague και συγκεκριμένα της Ανατολού Εφές βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού. Ο 42χρονος τεχνικός μετρά μόλις δύο σεζόν στην προπονητική του στα σταδιοδρομία και η δεύτερη δεν έχει καν ολοκληρωθεί, πλην όμως έχει ήδη αφήσει το στίγμα του με τα όσα έχει καταφέρει στο τιμόνι του Περιστερίου. Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ οδήγησε την ομάδα των Δυτικών προαστίων στον τελικό του περσινού Κυπέλλου Ελλάδος, φέτος την διατηρεί σταθερά ξανά στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, ενώ έχει γράψει ιστορία με την πρόκριση στο Final Four του Basketball Champions League.

Ήδη τα βλέμματα ομάδων της Ευρώπης έχουν στραφεί προς το πρόσωπο του Σπανούλη ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αντικαταστήσει και τον Δημήτρη Ιτούδη στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής μας ομάδας. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, ο V-Span είναι στη λίστα μιας τοπ ομάδας της EuroLeague, δείχνοντας ότι δε θα αργήσει να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στο νέο μπασκετικό του εγχείρημα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το διάσημο «BasketNews» της Λιθουανίας, ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται στο στόχαστρο της Ανατολού Εφές η οποία εξετάζει τις επιλογές για τον επόμενο προπονητή, αρχής γενομένης της ερχόμενης σεζόν, αφού η θητεία του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς που ανέλαβε το τιμόνι των Τούρκων ως υπηρεσιακός, δε θα συνεχίσει στη θέση του. Την ίδια στιγμή οι διαπραγματεύσεις των back-to-back πρωταθλητών Ευρώπης (2021, 2022) με τον έμπειρο Ισπανό Τσάβι Πασκουάλ δε φαίνεται πως έχουν καρποφορήσει.

Το εν λόγω δημοσίευμα, επιβεβαιώνει και το ισπανικό «encestando», ενώ αναφέρεται και το όνομα του 38χρονου Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς της Μπεσίκτας, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει αποτελέσει έναν εκ των νεαρότερων προπονητών όλων των εποχών που ανέλαβαν ομάδα της Euroleague (τον Ερυθρό Αστέρα τη σεζόν 2017-18 όταν ήταν 31 ετών).

Σχετικά Άρθρα