Παππάς για στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ: Αποδεικνύεται το τεράστιο ψέμα της κυβέρνησης που έλεγε πως μειώνει φόρους

 Παππάς για στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ: Αποδεικνύεται το τεράστιο ψέμα της κυβέρνησης που έλεγε πως μειώνει φόρους

Τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα σχολίασε ο τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «λέει ψέματα» ότι μειώνει του φόρους. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στη Ναυτεμπορική TV, «αποδεικνύεται ότι υπάρχει μία μεγάλη φενάκη, ένα τεράστιο ψέμα από τη μεριά της κυβέρνησης, που έλεγε ότι μειώνει τους φόρους».

Και εξήγησε ότι, «το 2022, είχαμε ρεκόρ φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ, κι αυτό βεβαίως αποτυπώθηκε διότι για τα έτη 2022 και 2023 έχουμε γύρω στα 4 δισ. υπερπλεονάσματα, δηλαδή χρήματα τα οποία μαζεύτηκαν στο ταμείο του κράτους πάνω από τον δημοσιονομικό στόχο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα πλεονάσματα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «μεγάλο κομμάτι από το πλεόνασμα επιστρεφόταν στην κοινωνία – και είχαμε κατηγορηθεί τότε για ‘σπατάλες’», για να προσθέσει πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει καθαρό ότι δεν θα το κάνει αυτό».

«Τώρα που αποτυπώνονται τα νέα δεδομένα», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αποκτά εκ νέου επικαιρότητα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Μια πρόταση που λέει ότι μπορούμε να μειώσουμε τους έμμεσους φόρους σε κρίσιμα αγαθά, και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και τον ΦΠΑ, και να αξιοποιήσουμε κομμάτι των υπερκερδών, του ’22 τουλάχιστον, αλλά και του 2023».

«Η κεντρική ιδέα της πρότασής μας, που αν υιοθετηθεί είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε λεπτομέρειες, είναι να αξιοποιηθεί κομμάτι από τα υπερκέρδη για να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, ούτως ώστε να υπάρξει αποσυμπίεση στις βασικές τιμές», σημείωσε καταληκτικά ο Νίκος Παππάς.

Σχετικά Άρθρα