Ναυάγιο στη Μάγχη με νεκρούς

 Ναυάγιο στη Μάγχη με νεκρούς

Nαυάγιο στη Μάγχη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης με πέντε νεκρούς, ενώ ανάμεσά τους είναι και ένα μωρό, όπως μεταδίδει η Sun.Οι ναυαγοί διέσχιζαν από μια περιοχή κοντά στην πόλη Wimereux, ανέφερε η τοπική εφημερίδα La Voix du Nord.

Οι αρχές λένε ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε – προσθέτοντας ότι υπήρχαν πολλά “άψυχα πτώματα”.Ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής είπε ότι οι πράκτορές του εξακολουθούσαν να επιχειρούν στη θάλασσα το πρωί της Τρίτης όπου σημειώθηκαν αρκετές απόπειρες διέλευσης.

Μια επιχείρηση έκτακτης ανάγκης ξεκίνησε η γαλλική ακτοφυλακή και μέχρι τις 11 το πρωί τουλάχιστον πέντε άνθρωποι αναφέρθηκαν ότι πνίγηκαν στα ανοιχτά της ακτής στο Boulogne sur Mer. Πολλοί άλλοι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην παραλία στο Wimereux, κοντά στη Boulogne.

Μάρτυρες λένε ότι ο πατέρας ενός τετράχρονου κοριτσιού είναι μεταξύ των επιζώντων και εθεάθη δακρυσμένος στην παραλία. Πιστεύεται ότι τουλάχιστον ένα παιδί είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση.Ο Olivier Ternicien, πρόεδρος του Osmose 62, που εδρεύει στη Boulogne, είπε: “Ένα παιδί πέθανε. Μόλις έφτασε ένα τρίτο ελικόπτερο, φοβόμαστε τα χειρότερα.”

Το Στενό της Μάγχης είναι από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως και τα ρεύματα εκεί είναι ισχυρά, γεγονός που καθιστά επικίνδυνο τον διάπλου με μικρές βάρκες.

Οι διακινητές ανθρώπων συνήθως υπερφορτώνουν πλαστικές λέμβους σε κακή κατάσταση αφήνοντάς τες να επιπλέουν μετά βίας, με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα κύματα καθώς προσπαθούν να φθάσουν στις βρετανικές ακτές.

Σχετικά Άρθρα