Υπόθεση Λυγγερίδη: Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις χούλιγκαν

 Υπόθεση Λυγγερίδη: Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις χούλιγκαν

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από το τμήμα Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Αττική για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη. Ο Γιώργος Λυγγερίδης είχε χάσει τη ζωή του χτυπημένος από ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι στα τέλη Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επεισοδίων στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Ο αστυνομικός είχε παραμείνει στο νοσοκομείο νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση, όμως τελικά ύστερα από περίπου 20 ημέρες κατέληξε.

Η φωτοβολίδα είχε χτυπήσει τον άτυχο αστυνομικό στο αριστερό πόδι, βρίσκοντας αρτηρία. Ο υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας από τις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες η υγεία του 31χρονου αστυνομικού είχε επιδεινωθεί και ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα για να τους αποδοθούν κατηγορίες, ενώ θα επιληφθεί η Εισαγγελία Αθήνας και όχι η Εισαγγελία Πειραιά, για την αποφυγή επεισοδίων και επειδή στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις.

Μέχρι και σήμερα για τη δολοφονία είχε συλληφθεί μόνο ένας 18χρονος, ο οποίος φερόταν ως το άτομο που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου Γιώργου Λυγγερίδη το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη. Αρχικά είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας (γιατί ο αστυνομικός νοσηλευόταν στη ΜΕΘ) και στη συνέχεια η κατηγορία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία (διότι ο αστυνομικός έχασε τη μάχη για τη ζωή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας).

Σχετικά Άρθρα