Γάζα/Φρίκη: Εκατοντάδες πτώματα σε 3 ομαδικούς τάφους στο νοσοκομείο Νάσερ (vid)

 Γάζα/Φρίκη: Εκατοντάδες πτώματα σε 3 ομαδικούς τάφους στο νοσοκομείο Νάσερ (vid)

Τρεις ακόμη ομαδικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν την Δευτέρα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Νάσερ, στην πόλη Χαν Γιουνίς στην νότια Λωρίδα της Γάζας, εκτός από τον έναν που βρέθηκε την Κυριακή. Συνολικά, ανασύρθηκαν 73 πτώματα γυναικών, παιδιών και νεαρών ανδρών που αγνοούνταν τους τελευταίους δύο μήνες, όταν ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανέφεραν ότι εντοπίστηκαν άλλα 73 πτώματα στο σημείο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 283.

Το Ισραήλ λέει ότι αναγκάστηκε να δώσει μάχες μέσα σε νοσοκομεία, επειδή οι άνδρες της Χαμάς δρούσαν από εκεί, κάτι που διαψεύδεται τόσο από τη Χαμάς όσο και από το ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας, οι σοροί που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής προέρχονται μόνο από έναν από τους τουλάχιστον τρεις ομαδικούς τάφους στο νοσοκομείο Νάσερ.

«Αναμένουμε ότι θα βρούμε άλλα 200 πτώματα στον ίδιο ομαδικό τάφο τις επόμενες δύο ημέρες και στη συνέχεια θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε στα δύο άλλα κοιμητήρια», είπε ο Ισμαήλ Αλ Ταουάμπτα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς. Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προχώρησε σε «εκτελέσεις» στο νοσοκομείο και ότι συγκάλυψε τα εγκλήματα θάβοντας τα πτώματα με μια μπουλντόζα. Το Ισραήλ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι πραγματοποίησε εκτελέσεις.

Το ιατρικό προσωπικό αλλά και διεθνές προσωπικό που έχουν επισκεφθεί το νοσοκομείο το περιέγραψαν ως «νεκροταφείο» μετά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις.

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) καταδίκασε «τις φρικτές σφαγές» που διέπραξε το Ισραήλ μετά την αποκάλυψη ομαδικών των ομαδικών τάφων στην αυλή του ιατρικού συγκροτήματος, ενώ η οργάνωση τόνισε στην ανακοίνωση της ότι «εκατοντάδες εκτοπισμένοι, τραυματίες, ασθενείς και ιατρικές ομάδες έχουν υποστεί βασανιστήρια και κακοποίηση πριν εκτελεστούν και θαφτούν ομαδικά».

Επιπλέον, ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για «ένα έγκλημα πολέμου, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και μια οργανωμένη κρατική τρομοκρατία», τονίζοντας πως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και το Διεθνές Δικαστήριο πρέπει «να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο θέμα αυτό».

Σχετικά Άρθρα