Δολοφονία Λυγγερίδη: Στελέχη Θύρας του Ολυμπιακού μεταξύ των συλληφθέντων- Φυσικός αυτουργός επιχείρησε να διαφύγει

 Δολοφονία Λυγγερίδη: Στελέχη Θύρας του Ολυμπιακού μεταξύ των συλληφθέντων- Φυσικός αυτουργός επιχείρησε να διαφύγει

Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται πλέον και η αναλυτική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για τους συλληφθέντες οποαδούς, οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για την υπόθεση δολοφονλίας του Γιώργου Λυγγερίδη ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται πάνω από 150 άτομα.

Ανάμεσά στους συλληφθέντες (56 μέχρι στιγμής) είναι τρία αρχηγικά μέλη συγκεκριμένης Θύρας των οπαδών του Ολυμπιακού. Αυτά τα άτομα φέρονται να έδιναν διαταγές και να μοίραζαν τους ρόλους σε αυτή την εγκληματική οργάνωση που εξετάζει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤΝews, ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του νεαρού αστυνομικού, προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Πιθανότατα να διέφευγε προς την Αλβανία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του τμήματος Αθλητικής Βίας, επέβαινε σε αυτοκίνητο και κινούταν προς τα σύνορα.

Στη συνέχεια έγιναν έρευνες και στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 56 συλλήψεις, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται οι πέντε ηθικοί αυτουργοί και δύο αρχηγικά μέλη, δηλαδή οι αυτοί που έδωσαν το έναυσμα για την επίθεση εναντίον της διμοιρίες των ΜΑΤ.

  • Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο αδερφός του δεκαοκτάχρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί από την πρώτη στιγμή ως φυσικός αυτουργός, καθώς ήταν αυτός που είχε ρίξει την ναυτική φωτοβολίδα.

Εκτός από το λεκανοπέδιο Αττικής, έγιναν έρευνες στα Χανιά, στην Καρδίτσα και στη Σπάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤΝews, βρέθηκαν τουλάχιστον δύο πιστόλια, εκτοξευτήρες ναυτικών φωτοβολίδων, αρκετά βεγγαλικά, ρόπαλα αλλά βρέθηκε ένας ασύρματος συντονισμένος την συχνότητα της αστυνομίας. Επίσης εντοπίστηκαν και ρούχα που φορούσαν κάποιοι οπαδοί το βράδυ της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν συλληφθεί οι αρχηγοί, ανάμεσα τους και ο 27χρονος μάνατζερ τράπερ) οι οργανωτές (οι υπαρχηγοί), οι ομαδάρχες, οι διαβιβαστές των εντολών και των ενεργειών, οι αποθηκάριοι οπλισμού και τα άτομα που αποτελούσαν τις ομάδες κρούσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «οι ίδιοι στρατολογούσαν νεαρά άτομα από συνδέσμους που ως περιφερόμενοι στρατοί συμμετείχαν σε επεισόδια, επιθέσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Οι “ικανότεροι” επιλέγονταν για συμμετοχή και σε πιο βαριά εγκλήματα».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Σχετικά Άρθρα