Δημοσκοπική αναταραχή στην κεντροαριστερά- Πώς απαντά η Κουμουνδούρου στην κριτική Ανδρουλάκη και Νέας Αριστεράς

 Δημοσκοπική αναταραχή στην κεντροαριστερά- Πώς απαντά η Κουμουνδούρου στην κριτική Ανδρουλάκη και Νέας Αριστεράς

Τα δημοσκοπικά δεδομένα επιφυλάσσουν ρόλο “κομπάρσου” στις πολιτικές εξελίξεις και στα τεκταινόμενα ειδικότερα στο χώρο της κεντροαριστεράς για το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά και ως τούτου οι ηγεσίες των δύο κομμάτων “πυροβολούν” καθημερινά το Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή τα όσα λέει και όσα κάνει αφήνοντας κατά μέρος τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του. Άλλωστε η δεξαμενή των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το target group για τα δύο κόμματα, με την Χαριλάου Τρικούπη να αισιοδοξεί ότι μπορει να κατακτήσει τη δεύτερη  θέση και τη Νέα Αριστερά ότι μπορεί να εκλέξει ένα ευρωβουλευτή.

“Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής” τόνισε με δηκτικό τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης,  σε συνέντευξή του στο Mega, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας και του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του δεν μπορούν να εκφράσουν τον κόσμο της Κεντροαριστεράς σε καμία των περιπτώσεων.

“Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να μιλάει μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Πρόεδρο του”σχολίασαν πηγές της Κουμουνδούρου και τόνισαν “έδειξε για μια ακόμη φορά τον πανικό του και κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της λασπολογίας, ψάχνοντας “σωσίβιο” για τη διαφαινόμενη αποτυχία στις προσεχείς ευρωεκλογές”.

Επιλέον η Κουμουνδούρου κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι “έφτασε μάλιστα σε σημείο να προσβάλει ακόμη και τους προοδευτικούς ψηφοφόρους διερωτώμενος αν προτιμούν διασκεδαστές, υπογραμμιζοντας “ελάχιστοι πλέον τον ακούν ακόμη και από το εσωτερικό του ίδιου του ΠΑΣΟΚ του οποίου ηγείται, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Στέφανος Κασσελάκης κάνουν ουσιαστική αντιπολίτευση στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Έκαστος εφ ‘ω ετάχθη”.

Παράλληλα με αφορμή τις δηλώσεις της βουλευτού του Νέας Αριστεράς Έφης Αχτσιόγλου επίσης στο Mega πηγές της Κουμουνδούρου έκαναν λόγο για άνευ προηγούμενου εμμονή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του. Ειδικότερα ανέφεραν ότι “η κυρία Αχτσιόγλου παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και για μια ακόμη φορά περιορίστηκε στο να κάνει “αντιπολίτευση” στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στον Πρόεδρο του Στέφανο Κασσελάκη χρησιμοποιώντας το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στην οποία… ξέχασε να αναφερθεί μέχρι και την επισήμανση της ‘αφηρημάδας’ της από τους δημοσιογράφους. Την ίδια στιγμή ο κ. Χαρίτσης δίνει συνέντευξη στην Καθημερινή όπου ο τίτλος και το περιεχόμενο επικεντρώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ”.

“Αλήθεια δεν έχουν να πουν κάτι για το κόμμα τους και για το τι πρεσβεύει;” διερωτήθηκαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι “η εμμονή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο” και τονίζοντας “την ίδια στιγμή γίνεται πλέον φανερή και η πρόθεση, αλλά και η επιδίωξη τους να στηρίξουν μια παραπαίουσα και διεφθαρμένη κυβέρνηση. Ευελπιστούμε να τους καλωσόρισαν στο άρμα Μητσοτάκη με …τιμές. Μην πάει χαμένος τόσος κόπος”.

“Οι εμμονές ταιριάζουν στους ψευδοθαυματοποιούς” απάντησαν πηγές της Νέας Αριστεράς και πρόσθεσαν “Ευτυχώς κάποιοι έχουν ιστορία και πεπραγμένα στους κοινωνικούς αγώνες απέναντι στη Δεξιά και τον κ. Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που υπηρέτησαν πίστα τη δεξιά ιδεολογία και την ιδιοτέλειά τους και συνεχίζουν να το κάνουν”.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από το Σάββατο τον δεκαήμερο περίπλου 1000 μιλίων στα νησιά του Αιγαίου και μέσα στο Σαββατοκύριακο έτυχε θερμής υποδοχης στη Σύρο, στην Πάρο, στη Νάξο και στην Αμοργό.

Με βάση το πρόγραμμα σήμερα 22/4 θα επισκεφθεί Αστυπάλαια, Χάλκη και Σύμη,, αύριο 23/4 Καστελόριζο και Ρόδο, την Τετάρτη 24/4 Τήλο, Νίσυρο και Κω, την Πέμπτη 25/4 Κάλυμνο, Λέρο, Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Πάτμο και Ικαρία, την Παρασκευή 26/4 Φούρνους, Σάμο και Χίο, το Σάββατο 27/4 Ψαρά και Λέσβο, την Κυριακή 28/4 Άη Στράτη και Λήμνος και την Μεγάλη Δευτέρα 29/4 τη Σκύρο.

Σχετικά Άρθρα