BBC: Γιατί παραιτήθηκε ο γνωστός παρουσιαστής Χιου Έντουαρντς -Το σκάνδαλο που ενεπλάκη

 BBC: Γιατί παραιτήθηκε ο γνωστός παρουσιαστής Χιου Έντουαρντς -Το σκάνδαλο που ενεπλάκη

Ο παρουσιαστής ειδήσεων του BBC, Χιου Έντουαρντς παραιτήθηκε εννέα μήνες μετά από την εμπλοκή του ονόματός του σε σκάνδαλο με άσεμνες φωτογραφίες ανηλίκου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του BBC, «μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας, ο Χιου εξήγησε πως η απόφασή του ελήφθη στη βάση ιατρικών συμβουλών». Το BBC, τόνισε πως αποδέχεται την παραίτηση καθώς θα επιτρέψει σε όλες τις πλευρές «να προχωρήσουν προς τα εμπρός» και ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω σχόλιο.

Σύμφωνα με το Sky News, ο 62χρονος δημοσιογράφος, κατηγορήθηκε τον περασμένο Ιούλιο πως είχε πληρώσει έναν 17χρονο πάνω από 35.000 λίρες για να του στέλνει άσεμνες φωτογραφίες. Ο νεαρός που βρέθηκε στο επίκεντρο της ιστορίας δήλωσε σε επιστολή του προς το BBC, μέσω των δικηγόρων του, ότι δεν είχε συμβεί τίποτα ανάρμοστο ή παράνομο.

Τις ημέρες μετά την πρώτη δημοσιοποίηση της ιστορίας, υπήρξαν έντονες εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω από την ταυτότητα του «ανώνυμου παρουσιαστή».

Η σύζυγος του Έντουαρντς, Βίκυ Φλιντ, επιβεβαίωσε αργότερα ότι είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών. Η ίδια ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε τότε ότι «έπασχε από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και λάμβανε νοσοκομειακή περίθαλψη».

Ο Έντουαρντς, κύριος παρουσιαστής του «BBC News At Ten» από το 2003, απουσίαζε από τις οθόνες από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο. Με την παραίτησή του ολοκληρώνεται μια 40ετής καριέρα στο BBC.

Σχετικά Άρθρα