Άγιοι Ανάργυροι: Τα πρώτα συμπεράσματα των ψυχιάτρων για τον δολοφόνο – “Aπολύτως ενσυνείδητος και καταχρηστικός”

 Άγιοι Ανάργυροι: Τα πρώτα συμπεράσματα των ψυχιάτρων για τον δολοφόνο – “Aπολύτως ενσυνείδητος και καταχρηστικός”

Το μοναδικό υπερασπιστικό επιχείρημα του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα φαίνεται πως καταρρέει με πάταγο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Realnews, οι ψυχίατροι που είναι επιφορτισμένοι με την εξέταση του 39χρονου έχουν ήδη σκιαγραφήσει το ψυχολογικό προφίλ του. 

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι ειδικοί είναι ότι δεν έχουν καμία βάση οι ισχυρισμοί του για σοβαρά προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως, εξαιτίας των οποίων μάλιστα δεν θυμάται ότι σκότωσε την άτυχη 28χρονη έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, όπως υποστήριξε στην απολογία του.

«Είναι απολύτως ενσυνείδητος και καταχρηστικός και, παρότι έχει αφαιρέσει μια ζωή, εξακολουθεί να λέει ψέματα», αναφέρουν οι πηγές, τονίζοντας ότι, βάσει των πρώτων ενδείξεων, ο 39χρονος γνώριζε πολύ καλά τι έκανε όταν επιτέθηκε στην Κυριακή με μαχαίρι μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η πρώτη εξέταση του 39χρονου από τρεις ψυχιάτρους-τεχνικούς συμβούλους ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο 20 Απριλίου. Ήδη, όμως, οι επιστήμονες έχουν εξετάσει με μεγάλη προσοχή των ιατρικό φάκελο του δολοφόνου, ο οποίος έχει νοσηλευτεί κατά το παρελθόν σε νοσοκομεία και ψυχιατρικές δομές της Αττικής. 

Λόγω των πολλών και διαφορετικών παθήσεων που αναφέρονται στις ιατρικές γνωματεύσεις, εκτιμάται ότι όλα τα ψυχωσικά επεισόδια τα οποία είχε εμφανίσει είναι απόρροια της χρήσης ουσιών. «Πρόκειται για γνωματεύσεις που αναφέρουν από τη μία κατάθλιψη, από την άλλη διπολική διαταραχή, αλλά και σχιζοφρένεια. Ιατρικώς, είναι αδύνατον να ισχύουν όλα αυτά μαζί», αναφέρουν οι πηγές.

Παράλληλα, εξηγούν πως αυτές οι διαφορετικές διαγνώσεις συνηθίζονται σε τοξικομανείς, οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα δεν πάσχουν από αυτά τα σύνδρομα. Τον 39χρονο θα εξετάσουν ένας ψυχίατρος διορισμένος από το κράτος και άλλοι δύο, που ορίστηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι από τους δικηγόρους της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα. Το πιθανό είναι ότι θα απαιτηθούν και άλλες εξετάσεις, ενώ στο τέλος οι ειδικοί θα συντάξουν ο καθένας ξεχωριστά τις εκθέσεις τους για το ψυχολογικό προφίλ του δράστη.

Νέα μήνυση

Την ίδια στιγμή, μήνυση σε βάρος των αστυνομικών του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων κατέθεσαν στην Εισαγγελία Αθηνών οι γονείς της Κυριακής Γρίβα. Η νέα νομική ενέργεια έρχεται για να προστεθεί στην έρευνα που διεξάγει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων εναντίον των έξι αστυνομικών που φέρονται να έχουν ευθύνη για τη δολοφονία μπροστά στο αστυνομικό τμήμα. Βάσει της έρευνας, ήδη διαπιστώνονται οι πρώτες αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών και συγκεκριμένα της αξιωματικού Υπηρεσίας, αλλά και του φρουρού του τμήματος.

Σύμφωνα με νέο ηχητικό ντοκουμέντο που εξετάζεται, ενώ η 28χρονη κείτεται νεκρή έξω από το τμήμα, ακούγεται να λέει μια γυναικεία φωνή: «Τον αλήτη, τη σκότωσε την κοπέλα. Πριν από λίγο είχε έρθει στο γραφείο και ζητούσε η κοπέλα περιπολικό…». Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο προέρχεται από το καταγραφικό της Άμεσης Δράσης, καθώς η Κυριακή είχε πάρει τηλέφωνο το 100, ζητώντας ένα περιπολικό να τη συνοδεύσει στο σπίτι της. Η γυναικεία φωνή που ακούγεται φαίνεται πως ανήκει στην αξιωματικό υπηρεσίας, η οποία, λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία της 28χρονης, της είχε πει πως δεν είχε διαθέσιμο περιπολικό για να τη συνοδεύσει σπίτι της. Κατά συνέπεια, η αξιωματικός ομολογεί εμμέσως τι είχε συμβεί στο γραφείο της, μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα.

Ακόμη, η έρευνα επικεντρώνεται και στην κατάθεση του φρουρού του τμήματος, ο οποίος υποστηρίζει πως αφόπλισε τον δράστη κλοτσώντας το μαχαίρι από τα χέρια του. Στο βίντεο, ωστόσο, που έχει δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται ο φρουρός πράγματι να βγαίνει από το κουβούκλιο και, ενώ πια η Κυριακή είναι νεκρή στο πεζοδρόμιο με τον δράστη ακόμα από πάνω της, ο ίδιος να αρπάζει τον 39χρονο από τις μασχάλες και να τον απομακρύνει από το άψυχο κορμί της κοπέλας, χωρίς όμως να τον αφοπλίζει, καθώς ακόμα κρατά στο χέρι του το μαχαίρι.

Από την άλλη πλευρά, η αξιωματικός Υπηρεσίας στην κατάθεσή της υποστηρίζει πως, όταν πια κατέβηκε από το γραφείο και κατάλαβε τι είχε συμβεί, έδωσε εντολή στον φρουρό να αφοπλίσει τον δράστη. Πρόκειται για αντικρουόμενες καταθέσεις δύο ατόμων που ελέγχονται ακόμα και για βαρύτατα αδικήματα. Για τον φρουρό και την αξιωματικό Υπηρεσίας φαίνεται πως υπάρχουν στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος, η οποία οδήγησε στην απώλεια ζωής και μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε κακούργημα.

Σχετικά Άρθρα