Τσιόδρας: Ο Κασσελάκης και η αντιγραφή μιας ιστορίας για τον Παπαδιαμάντη

 Τσιόδρας: Ο Κασσελάκης και η αντιγραφή μιας ιστορίας για τον Παπαδιαμάντη

Στις πρόσφατες αναφορές Κασσελάκη για την βάπτισή του, αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας επισημαίνει ότι το «θαύμα – οιωνός» το οποίο περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αντιγραφή – λογοκλοπή μιας ιστορίας για τον Παπαδιαμάντη! Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ παραθέτει μάλιστα και τη σχετική φωτογραφία από το βιβλίο «Η λειτουργική παραδοση στον Παπαδιαμάντη» (1994) του καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ Ανέστη Κεσελόπουλου.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του με τίτλο «Ο Κασσελακης και η αντιγραφή μιας ιστορίας για τον Παπαδιαμάντη» ο Δημήτρης Τσιόδρας αναφέρει:

«Στο προεδρικό επιτελείο της Κουμουνδούρου, αγωνίζονται να καλύψουν το πολιτικό κενό του αρχηγού τους και να τον βοηθήσουν να σταθεί κάπως –έστω ως «χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον». Όταν όμως, ο αρμόδιος του… τμήματος θρησκευτικής προπαγάνδας (!) πάσχει από πλήρη έλλειψη φαντασίας και καταφεύγει στην αντιγραφή–λογοκλοπή, τότε είναι αναπόφευκτο να τους πιάσουν «με τη γίδα στην πλάτη». Και να αποκαλυφθεί ότι το… θαύμα-οιωνός που δήθεν συνέβη στη βάπτιση του εισαγόμενου προέδρου Στέφανου, είναι φωτοκόπια μιας παράδοσης που αναφέρεται στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. «Κόπι πάστε», που θά ‘λεγε και ο Πολάκης –η ψυχή του προέδρου Στέφανου, δηλαδή! Η απόδειξη στη φωτογραφία, από το βιβλίο «Η λειτουργική παραδοση στον Παπαδιαμάντη» (1994) του καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ Ανέστη Κεσελόπουλου».

Δείτε την ανάρτηση

Tsiodras_anart

Σχετικά Άρθρα