Κως/Νεκρό βρέφος:Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για την αιτία θανάτου -Σύλληψη γονέων

 Κως/Νεκρό βρέφος:Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για την αιτία θανάτου -Σύλληψη γονέων

Από κατάποση τροφής πέθανε τελικά το κοριτσάκι ενός έτους στην Κω. Η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με τα αποτελέσματα το μωρό δεν φέρει τελικά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες. Οι γονείς ωστόσο θα συλληφθούν για έκθεση ανηλίκου.

  • Ο ιατροδικαστής Ρόδου κατέληξε πως το παιδί πέθανε από απόφραξη αεροφόρων οδών από την σίτιση, πνίγηκε από φαγητό δηλαδή, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν στο πάτωμα του σπιτιού εμετό με τηγανητές πατάτες, με τις οποίες προφανώς τάισαν οι γονείς το μωρό τους.

Οι μώλωπες και οι εκδορές έχουν χρονικές αποκλίσεις μεταξύ τους και δεν μπορούν να αποδοθούν σε κακοποίηση σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή και η χαλάρωση του ορθού του παιδιού αποδίδεται στον θάνατό του.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου (20/04) στην Κω, όταν στις 19.45 η 20χρονη μητέρα διαπιστώνει ότι το βρέφος δεν έχει τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με την αστυνομία άρχισε να φωνάζει ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να συνεφέρει το κοριτσάκι.

Οι γείτονες άκουσαν τις φωνές και έσπευσαν για βοήθεια. Στις 20:15 η μητέρα κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ ένας άλλος ένοικος της πολυκατοικίας παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

  • «Στις 20:25 έφτασαν στο σπίτι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Την 20:32 ώρα, το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το βρέφος κατέληξε την 20:45΄ ώρα», αναφέρει η αστυνομία.

  • Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος είχε μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός του. Αμέσως, ενημέρωσαν την αστυνομία, όπου κατά τον έλεγχο της σορού επιβεβαίωσαν και εκείνοι τα όσα ανέφεραν οι γιατροί.

Τόσο η μητέρα του βρέφους, που είναι έγκυος, όσο και ο πατέρας του, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα. Εκεί ισχυρίστηκαν ότι το παιδί πνίγηκε με το γάλα, την ώρα που το τάιζε η μητέρα.

  • Ανέφεραν επίσης στις Αρχές ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τα ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, δήλωσαν άγνοια.

Τι λένε οι γείτονες για τον πατέρα του βρέφους 

  • Οι γείτονες που γνωρίζουν την οικογένεια λένε ότι ο πατέρας ήταν μπλεγμένος και με ναρκωτικά, χτυπούσε τη γυναίκα και τα παιδιά του και είχαν ειδοποιήσει την πρόνοια, η οποία όμως δεν βοήθησε την οικογένεια. 

Η οικογένεια ζει στην κεντρική Ελλάδα και πήγε στην Κω για την καλοκαιρινή περίοδο.

Σχετικά Άρθρα