Ανησυχία στο Μαξίμου για τα τρία κούσματα επιθέσεων σε εκκλησίες- Άδωνης, Αλεξοπούλου και Δεληκάρη στο στόχαστρο για τον γάμο των ομοφύλων

 Ανησυχία στο Μαξίμου για τα τρία κούσματα επιθέσεων σε εκκλησίες- Άδωνης, Αλεξοπούλου και Δεληκάρη στο στόχαστρο για τον γάμο των ομοφύλων

Τρία κρούσματα επιθέσεων κατά εκπροσώπων της κυβέρνησης εκδηλώθηκαν το Σαββατοκύριακο από ιερείς αλλά και στην περίπτωση βουλευτού χειροδικίας από πιστή, πρώην υποψήφια βουλευτή της “Νίκης”, γεγονός που ανεβάζει την ανησυχίαότι ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ακολουθίας της Αναστάσεως ενδεχομένως να υπάρξει μπαράζ παρόμοιων περιστατικών, με αφορμή την διχαστική οργή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που καλλιεργούν εκκλησιαστικοί κύκλοι.

Το σοβαρότερο περιστατικό ήταν αυτό στην Καβάλα, όπου πιστή επιτέθηκε και χειροδίκησε κατά της βουλευτού της Ν.Δ.

«Είμαι καλά. Είναι ένα ατυχές περιστατικό», είπε η Αγγελική Δεληκάρη, για την επίθεση που δέχθηκε το πρωί της Κυριακής. Η βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα δέχθηκε χαστούκι από γυναίκα, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής της Νίκης, στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.
«Πρόκειται για μια γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται εκεί, έγινε και στενοχωρήθηκε πολύς κόσμος. Και ο ιερέας και οι κυρίες του Φιλοπτώχου που με κάλεσαν εκεί και πρέπει να τις βοηθήσουμε. Με ενημέρωσαν οτι πρόκειται για υποψήφια βουλευτή της Νίκης, εγώ δεν τη γνωρίζω δεν γνωρίζω κάτι», περιγράφει η κ. Δεληκάρη.

«Πρώτη φορά πήγα σε αυτόν τον ναό, με καλωσόρισε ο ιερέας και χάρηκε που με είδε. Εμφανίστηκε αμέσως η γυναίκα αυτή και μου έδωσε ένα χαστούκι με όση δύναμη είχε. Έγινε πολύ γρήγορα. Φώναζε “έξω, έξω, αίσχος”. Ήταν αντίδραση για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Βρισκόταν στον ναό μαζί με άλλα δύο άτομα», τονίζει η βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη της γυναίκας.

«Δεν είναι αυτή η εικόνα της Καβάλας όμως, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Εγώ το ξέχασα, δεν θέλω να δώσω σημασία και το προσπερνώ», καταλήγει.

Το περιστατικό καταδίκασε η Ν.Δ, ενώ ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, ενώ η “Νίκη” επίσης καταδίκασε και κίνησε διαδικασία διαγραφής της πρώην υποψήφιας βουλευτή της.

Σεβαστιανός κατά Άδωνη

Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός επιτέθηκε φραστικά στον Άδωνι Γεωργιάδη στο Αμύνταιο, όπου που πήγε με τον φωτογράφο του να βγάλει φωτογραφία με τίτλο «στον Ακάθιστο Ύμνο στην ιδιαίτερη πατρίδα μου».

Ο ιερέας είπε στον υπουργό Υγείας: «Τι ήρθες να κάνεις στην εκκλησία εσύ που ψήφισες αυτό το βδέλυγμα, και είσαι πλέον και ο ίδιος βδέλυγμα», είπε ο αρχιμανδρίτης και χειροκροτήθηκε από τους πιστούς. O υπουργός Υγείας βρέθηκε στον τόπο καταγωγής του, το Αμύνταιο, ενώ νωρίτερα είχε περιοδεύσει στην Πτολεμαϊδα.

Δείτε το βίντεο:

Φραστική επίθεση στην υφυπουργό Χρ. Αλεξοπούλου στην Πάτρα

Αυτή τη φορά στην Πάτρα όπου σημειώθηκε επίθεση εναντίον της υφυπουργού Υποδομών Χριστίνας Αλεξοπούλου.
Σύμφωνα με τα parapolitika όλα κυλούσαν ομαλά στο Τρισάγιο και στη Λιτανευτική πορεία στη μνήμη των πατρινών θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας, όταν στο τέλος ο Πατέρας Αθανάσιος του Απόστολου Παύλου, προσπάθησε να προκαλέσει ένταση στο μνημείο των Ταμπαχάνων.

Ο ιερέας αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών επιτέθηκε λεκτικά στην κυρία Αλεξοπούλου χρησιμοποιώντας έντονο ύφος, αφορισμούς κατάρες.

Το ίδιο πήγαν να πράξουν και λιγοστά πρόσωπα, μικρής ηλικίας, που έχουν σχέση με την Εκκλησία. Η κυρία Αλεξοπούλου κατάφερε να αποχωρήσει από την πλατεία Ταμπαχάνων, έχοντας στο πλευρό της τον αδερφό του Δεσπότη που την πήρε από το χέρι και στην κυριολεξία την έσωσε από τον μαινόμενο κόσμο που κατευθυνόταν προς το μέρος της. Το περιστατικό επιβεβαίωσε μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ η ίδια η Χριστίνα Αλεξοπούλου χωρίς όμως να δώσει διάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας Αθανάσιος είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του.

Σχετικά Άρθρα