Κυριακή Γρίβα:5σέλιδο υπόμνημα της μητέρας στους “Αδιάφθορους” ΕΛΑΣ -Αίτημα για αναπαράσταση του εγκλήματος

 Κυριακή Γρίβα:5σέλιδο υπόμνημα της μητέρας στους “Αδιάφθορους” ΕΛΑΣ -Αίτημα για αναπαράσταση του εγκλήματος

Η μητέρα της αδικοχαμένης Κυριακής Γρίβα βιώνει ισχυρό μετατραυματικό σοκ και δεν μπόρεσε να δώσει κατάθεση στους «Αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας, το μεσημέρι της Παρασκευής όπως είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της έρευνας για τις τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών το μοιραίο βράδυ. Οι δικηγόροι της παρέδωσαν όμως ένα υπόμνημα πέντε σελίδων και αιτήματα προς τις αρχές προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει συγκάλυψη ευθυνών.

«Είναι προφανές και εξόφθαλμο πλέον, μετά τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ότι η ποινική διερεύνηση των ευθυνών των Αστυνομικών Οργάνων, δέον όπως επεκταθεί, ουχί μόνον στην αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος, αλλά και σε άλλα εγκλήματα, πριν την τέλεση της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως (ανθρωποκτονία διά παραλείψεως, κ.α.), αλλά και ότι δέον όπως διερευνηθεί άμεσα η τυχόν τέλεση και άλλων εγκλημάτων, μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, που κατέτειναν στην συγκάλυψη των ευθυνών μη προσδιοριζόμενων εισέτι αστυνομικών οργάνων, κάθε βαθμού (τυχόν υπεξαγωγή εγγράφων, ήτοι καμερών, κ.λπ., απόπειρα κατάχρησης εξουσίας, κ.λπ.)» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τα αιτήματα που υπέβαλλαν, αφορούν κυρίως στις ενέργειες που έγιναν μετά το έγκλημα

Ζητούν από τους «Αδιάφθορους» να πάρουν αντίγραφα της δικογραφίας που χειρίζεται η 25η ανακρίτρια με το σκεπτικό ότι η υπόθεση έχει πλήρη συνάφεια. Επιπλέον ζητούν να κατασχεθούν οι κάμερες, το καταγραφικό και κάθε εξάρτημα από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων όχι μόνο το επίμαχο χρονικό διάστημα αλλά σε διάστημα τριών ημερών. Από τις 31.03.2024 μέχρι και 2.04.2024. Το ίδιο ζητούν και για τις κάμερες και τα καταγραφικά και όλων των καταστημάτων και σπιτιών στην περιοχή ενώ θα πρέπει όπως τονίζουν να ληφθούν και καταθέσεις των ιδιοκτητών.

Οι δικηγόροι της οικογένειας της Κυριακής έχουν εντοπίσει στα βίντεο… κενά και για αυτό το λόγο επιμένουν ότι πρέπει να διαταχθεί άμεσα πραγματογνωμοσύνη. Εντοπίζουν όμως και ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο και αιτούνται τη διερεύνησή του:

«Να διερευνηθεί βάσει ποιου νομικού πλαισίου και διάταξης, έχουν διαβιβαστεί προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αλλά και προς την κα Ανακρίτρια του 25ου Τμήματος Αθηνών, οι συνομιλίες της δολοφονηθείσας Κυριακής Γρίβα με το τηλεφωνικό κέντρο του 100, χωρίς να έχει εκδοθεί σχετικό παρεμπίπτον Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, ούτε σύστοιχη εισαγγελική διάταξη».

Αίτημα για αναπαράσταση του εγκλήματος

Από τα βασικά αιτήματα της οικογένειας της Κυριακής είναι να γίνει αυτοψία αλλά και αναπαράσταση αλλά και να παραδοθούν όλες οι συνομιλίες του θύματος.

«Να διαταχθεί κατεπειγόντως αυτοψία στον χώρο, και αναπαράσταση του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας, στην οποία συμμετείχαν τα αστυνομικά όργανα, καλουμένου προς τούτο και διοριζομένου του Ιατροδικαστή, που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομία, και ο οποίος ενδεχομένως δεν κλήθηκε καν για διενέργεια αυτοψίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ώστε να διορίσουμε Τεχνικούς Συμβούλους μας Ιατροδικαστές και άλλους ειδικούς».

Η μητέρα της ζητά να αποσφραγιστεί το διαμέρισμα της Κυριακής προκειμένου όπως τονίζει να τελέσει τρισάγιο στο χώρο της ενώ ζητά και τα προσωπικά της αντικείμενα ακόμα και τα ρούχα της, ανεξάρτητα της κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με το newpost.gr, οι γονείς της Κυριακή αναμένεται με μηνύσεις, υπομνήματα, αιτήματα αλλά και τεχνικούς συμβούλους να βρίσκονται παρόντες σε όλες τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να τιμωρηθούν όπως ζητούν όλοι όσοι δεν προστάτευσαν το κορίτσι τους.

Σχετικά Άρθρα