Μαξίμου/Ευρωεκλογές: Επιστροφή στη θετική ατζέντα- Τα νέα δεδομένα των δημοσκοπήσεων

 Μαξίμου/Ευρωεκλογές: Επιστροφή στη θετική ατζέντα- Τα νέα δεδομένα των δημοσκοπήσεων

Στο γαλάζιο στρατηγείο είναι πεπεισμένοι ότι στο τελευταίο μίλι της προεκλογικής κούρσας των Ευρωεκλογών θα πρέπει να πορευτούν προβάλλοντας τη θετική ατζέντα της κυβέρνησης. Εκτιμούν πως η στρατηγική της θετικής ατζέντας αποτελεί μια δοκιμασμένη συνταγή καθώς είχε αποδώσει στις πρόσφατες εθνικές εκλογές σε σχέση με την καταγγελτική ρητορική των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, θεωρούν ότι ως κυβέρνηση έχουν το «συγκριτικό πλεονέκτημα» να καθορίσουν την ατζέντα της προεκλογικής περιόδου σε κάποιο βαθμό.

Ήδη, τα κλιμάκια των κυβερνητικών στελεχών οργώνουν την χώρα  «διαφημίζοντας» το έργο της κυβέρνησης και προβάλλοντας την ανάγκη για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στη Μυτιλήνη και αναμένεται να θέσει εκ νέου τα διλλήματα της κάλπης των Ευρωεκλογών.  

  • Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι το κυριότερο βάρος θα δοθεί στα ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες.

Η χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA αν και δείχνει να μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και τη ΝΔ να καταγράφει 32,2% στην πρόθεση ψήφου ωστόσο αποτυπώνει έντονα στοιχεία κοινωνικής δυσαρέσκειας για την ακρίβεια και την εγληματικότητα. Η ακρίβεια παραμένει το βασικότερο πρόβλημα των πολιτών. Η εγκληματικότητα το τελευταίο διάστημα καταγράφει σταδιακή άνοδο.

  • Όμως μετά τα τραγικά γεγονότα στο τμήμα των Αγ. Αναργύρων και τον άδικο θάνατο της Κυριακής Γρίβας, η κυβέρνηση συγκεντρώνει σε ποσοστό 78% αρνητική άποψη στα ζητήματα της εγκληματικότητας. «Στο τέλος της ημέρας οι πολίτες βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Υπάρχουν δυσκολίες στην καθημερινότητα αλλά και συγκρίσιμο έργο από την κυβέρνηση», τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όσον αφορά το ξεκάθαρο και άνετο προβάδισμα της ΝΔ που καταγράφετε σε όλες τις δημοσκοπήσεις, από το κυβερνητικό επιτελείο επαναλαμβάνουν ότι «αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα των πολιτών» και αρνούνται να θέσουν έναν αριθμητικό πήχη για το εκλογικό αποτέλεσμα της Ευρωκάλπης.

«Στις 9 Ιουνίου θα βρεθούν αντιμέτωπες δύο λογικές. Αυτή που θέλει να έρθουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα και εκείνη που κάνει, ό,τι μπορεί, για να μην έρθουν τα χρήματα αυτά» τόνισε ο Π. Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά μεγαλύτερη αξία έχει το αποτέλεσμα της κάλπης. 

Σχετικά Άρθρα