Τσαμπάζη κατά Παπανώτα: “Να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ”

 Τσαμπάζη κατά Παπανώτα: “Να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ”

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση.Η Δώρα Τσαμπάζη, επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, καλεσμένη χθες στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο KONTRA, ζήτησε την παραπομπή του Δ. Παπανώτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Όπως ανέφερε, στην ίδια δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιο μοντάζ στις δηλώσεις Παπανώτα, όπως και στις δηλώσεις που έκανε πριν ένα μήνα.

Όσα ανέφερε η Δώρα Τσαμπάζη:

«Ήμουν εδώ πριν από δυο εβδομάδες για τη γυναικοκτονία. Και υπάρχουν περιπτώσεις που οι γυναίκες τα κάνουν όλα σωστά και παρόλα αυτά πέφτουν θύματα άγριας δολοφονίας. Οπότε μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση η οποία θεωρώ ότι όχι απλά δεν με εκφράζει αλλά μου φέρνει μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια.

Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα της πατριαρχίας που είναι όλα ακόμη βαθιά ριζωμένα. Και θέλω να πω ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα άτομο το οποίο το κοσμεί και μιλάμε για τη Σοφία Μπεκατώρου η οποία χρειάστηκε περίπου 25 χρόνια για να καταγγείλει τον θύτη της οπότε πρέπει λίγο οι κεραίες μας να είναι λίγο ανοιχτές σε όλο αυτό το θέμα που έχει προκύψει.

Εγώ κάθισα και είδα πολύ προσεκτικά και ως δημοσιογράφος τη δήλωση του κ. Παπανώτα, το κομμάτι που αναφέρεται στον άνδρα και στον σατράπη δεν έχει υποστεί παρέμβαση ή κάτι, είναι συνεχόμενη η σκέψη του. Παρ’ όλα αυτά αν ο ίδιος θεωρεί ότι αυτό δεν έχει ερμηνευθεί σωστά, νομίζω μπορεί να ζητήσει όλο το υλικό από την κυρία Φαίη Σκορδά να το παραθέσει στα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στα θεσμικά όργανα και εκείνα να αποφασίσουν.

Ο κ. Παπανώτας όπως και εγώ και οι υπόλοιποι έχει επιλεγεί μέσα από αυτή την καινούργια διαδικασία των προκριματικών, άρα ο κόσμος αποφάσισε να είναι εκεί, νομίζω πρέπει να το εξετάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, τα εκτελεστικά όργανα και αν ο κόσμος αγνοούσε την ύπαρξη αυτών των δηλώσεων ή αν το κόμμα δεν πρόσεξε ή αγνόησε αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει τώρα σε αυτή τη φάση…

Δηλαδή αν εγώ θεωρούσα ότι είχαν παραποιηθεί οι δηλώσεις μου θα ζητούσα ολόκληρο το βίντεο να το καταθέσω εκεί που πρέπει για να είμαι εντάξει. Εγώ στην ανάρτηση του Δημήτρη Παπανώτα διάβασα σε μια παλαιότερη ανάρτησή μου. Πριν ένα μήνα δεν είναι παλιό, είναι φρέσκο, είναι τωρινό, παλιό είναι πριν παλιά χρόνια που πολλοί έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε άποψη. Εύχομαι να έχει παραποιηθεί αυτό και περιμένω το αληθινό το βίντεο για αυτό που θεωρεί ο κ. Παπανώτας ότι έχει πει».

Παπανώτας: «Απολογούμαι, έγινε κοπτοραπτική στη δήλωση μου»

Μετά το σάλο που ξέσπασε με τις δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπανώτας έσπευσε να μιλήσει για σκόπιμη και αποσπασματική κοπτοραπτική, με σκοπό να δημιουργηθεί πρόβλημα στον ίδιο αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανάρτησή του γράφει, επίσης: «Απολογούμαι αν μέσα από την “κοπτοραπτική” της δήλωσής μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά».

Σχετικά Άρθρα