Πώς αποκαλύφθηκε και πώς δρούσε η σπείρα που διέρρηξε κοσμηματοπωλεία σε Πόρο, Δελφούς και Αργοστόλι

 Πώς αποκαλύφθηκε και πώς δρούσε η σπείρα που διέρρηξε κοσμηματοπωλεία σε Πόρο, Δελφούς και Αργοστόλι

Στις 2 Φεβρουαρίου εντοπίστηκε ένα «ύποπτο» σταθμευμένο αυτοκίνητο στα Παλούκια Σαλαμίνας. Διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί τον Σεπτέμβριο από την Πεντέλη και είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό υπήρχαν διαρρηκτικά εργαλεία και το όχημα μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού ώστε στη συνέχεια να ερευνηθεί για δακτυλικά αποτυπώματα.

Λίγες ώρες αργότερα, άγνωστοι δράστες χωρίς να γίνουν αμέσως αντιληπτοί από τον σκοπό έκλεψαν το αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στη συνέχεια ολοσχερώς καμένο στην Πλατεία Σεληνίων Σαλαμίνας. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με τις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας είχε χρησιμοποιηθεί σε διαρρήξεις και για το λόγο αυτό έγινε η κλοπή στο τμήμα ώστε να εξαφανίσουν στοιχεία που θα συνέδεαν τους κακοποιούς με τις κλοπές.

Παράλληλα έφτασε στην Ασφάλεια πληροφορία ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το οδηγούσε ένας 39χρονος, ο οποίος μαζί με άλλα τέσσερα άτομα εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία κλοπή και άλλες πέντε απόπειρες με τη μέθοδο του ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία.

Το πρώτο χτύπημα έγινε τον Αύγουστο στον Πόρο όπου άρπαξαν κοσμήματα μεγάλης αξίας. Στο ίδιο νησί επέστρεψαν στις 5 Δεκεμβρίου όπου επιχείρησαν να μπουν σε άλλο κοσμηματοπωλείο όμως δεν τα κατάφεραν και έφυγαν με άδεια χέρια καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Ακολούθησαν άλλες τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες σε Κεφαλονιά και Δελφούς. Συνολικά από τις πετυχημένες ληστείες της, η σπείρα απέσπασε πάνω από 800.000€. Οι πέντε άνδρες συνελήφθησαν την Κυριακή με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν τον ενδεχόμενο να εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις για το λόγο αυτό η έρευνα για το παρελθόν τους συνεχίζεται.

Σχετικά Άρθρα