ΣΥΡΙΖΑ για email Ασημακοπούλου: “Η κυρία Κεραμέως δεν γνωρίζει τι γίνεται στο υπουργείο της;”

 ΣΥΡΙΖΑ για email Ασημακοπούλου: “Η κυρία Κεραμέως δεν γνωρίζει τι γίνεται στο υπουργείο της;”

Στο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της Νέας Δημοκρατίας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου επανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας ότι «εκτεθειμένη και υπόλογη εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «σύμφωνα με ανακοίνωση δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί αποδήμους, οι οποίοι έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη, το υπουργείο Εσωτερικών «δηλώνει έμμεσα, για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο, ότι η επεξεργασία του συγκεκριμένου προσωπικού δεδομένου (σ.σ.: e-mail εκλογέα) από τρίτους είναι πέραν του σκοπού που προβλέπει ο ΓΚΠΔ αλλά και η εκλογική νομοθεσία, την οποία το ίδιο επικαλείται, και συνεπακόλουθα είναι παράνομη».

Ακολούθως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «η σημερινή αποκάλυψη καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου».

«Αναμένουμε ακόμη να μάθουμε ποιοι άλλοι έγιναν αποδέκτες των προσωπικών στοιχείων»

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει πως «συνεχίζει να ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για την υπεξαίρεση των προσωπικών δεδομένων και τη χρήση τους από τα κομματικά στελέχη. Αναμένουμε ακόμη να μάθουμε ποιοι άλλοι έγιναν αποδέκτες των προσωπικών στοιχείων των αποδήμων».

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ρωτά: «Η κυρία Κεραμέως δεν γνωρίζει τι γίνεται στο υπουργείο της; Οι δικές της ευθύνες θα διερευνηθούν;».

Σχετικά Άρθρα