Νίκος Πλακιάς στο libre:”Θα έρθουν στο φως πράγματα που θα ανατινάξουν τα πάντα στον αέρα”

 Νίκος Πλακιάς στο libre:”Θα έρθουν στο φως πράγματα που θα ανατινάξουν τα πάντα στον αέρα”

Ο Νίκος Πλακιάς έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Αποκαλύπτει στο libre πως «θα έρθουν στο φως πράγματα που θα ανατινάξουν τα πάντα στον αέρα». Σχολιάζει τα λεγόμενα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ. «Πήγε στους Δελφούς να γυρίσει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί εναντίον της» θα πει. Είναι αποφασισμένος να τους γίνει «αγκάθι, ανάσα στον σβέρκο» και στρέφει τα βέλη του τόσο στον Πρωθυπουργό που «θα έπρεπε να έχει κληθεί για ανάκριση» όσο και στον Τερεζάκη που πριν πάει το στικάκι με τις συνομιλίες στις Αρχές, «το έκανε δύο μέρες βόλτες στον Θεσσαλικό κάμπο».

Ήταν ένας από τους έξι γονείς που συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, εβδομάδες μετά το συμβάν. Εδώ και λίγες μέρες έχει δημιουργήσει λογαριασμό στο Χ (πρώην twittter), με σκοπό να ενημερώνει για τις εξελίξεις στη διαδικασία των ερευνών και να φέρνει στο φως σημεία της ιστορίας που έχουν αποκρυφθεί/αλλοιωθεί.

Η Γεωργία Αδειλίνη βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ερωτηθείσα για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση που είχε με τους γονείς θυμάτων, υποστήριξε ότι ποτέ δεν είχε προτρέψει τους συγγενείς να αναζητήσουν βοήθεια στην εκκλησία.

«Θα ήταν απάνθρωπο – και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών», είπε. Ακολούθησε η διάψευση από τη Μαρία Καρυστιανού. «Όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη».

Ο Νίκος Πλακιάς, μιλώντας στο libre, θα πει σχετικά:

«Η κα. Αδειλίνη μετά από 3 μήνες, πήγε στους Δελφούς να γυρίσει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί εναντίον της. Πήγε να διαψεύσει τη Μαρία. Εμείς πήγαμε μετά τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, να ρωτήσουμε για το συμβάν, πού βρίσκονται οι έρευνες.  Η συζήτηση περιφερόταν γύρω από το συμβάν, και φάνηκε πως ήταν και  ανενημέρωτη σε πολλά θέματα. Σε ορισμένες ερωτήσεις έλεγε ”δε γνωρίζω”. Εγώ δεν έφυγα ικανοποιημένος από την ανώτατη Εισαγγελική Αρχή της χώρας».

Για το περιβόητο «μπάζωμα», λίγο μετά την ανάρτησή του στο Χ, θα πει σε εμάς: «Αυτή τη στιγμή, στο σημείο έχει φτάσει το μηχάνημα που κοσκινίζει το χώμα, από την ανακριτική αρχή. Ανακατεύουν το χώμα για να βρουν πράγματα, μέχρι στιγμής έχουν βρει λαμαρίνες από το τρένο, δεν έχουν βρει ακόμη αντικείμενα». Τις έρευνες θα συνεχίσουν και ειδικά σκυλιά έρευνας και διάσωσης.

Η Εξεταστική Επιτροπή του φάνηκε μια παρωδία.

«Ήξερα απ’ την αρχή που ξεκίνησε πώς θα τελειώσει» λέει χαρακτηριστικά.

«Κάνουν πως δεν ακούνε. Κι ένας ταβερνιάρης απ’ τα Μετέωρα να άκουγε όσα λέω, τώρα θα ήταν όλοι φυλακή. Ο Τερεζάκης είχε δύο μέρες το στικάκι μαζί του και το έκανε βόλτες στον Θεσσαλικό κάμπο. Τι έκανε δηλαδή; Θέλει πολύ μυαλό; Στην αστυνομία το πήγε στις 3 Μαρτίου, το είχε δύο μέρες. Ακόμα και τώρα δεν ξέρουμε αν ο ανακριτής είχε όλες τις συνομιλίες» συμπληρώνει και τονίζει πως «μετά από αυτά που είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή, που κοίταξε τους συγγενείς στο θεωρείο και λέει ότι εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε και τον ενημέρωναν κι έδινε εντολές, θα έπρεπε αμέσως να τον καλέσουν για ανάκριση, να πει από ποιον ενημερωνόταν και τι εντολές έδινε».

Για την πορεία της υπόθεσης, θα αποκαλύψει πως «θα έρθουν στο φως πράγματα που θα ανατινάξουν τα πάντα στον αέρα». «Αν θέλουμε να κυνηγήσουμε υψηλά ιστάμενους και πολιτικά πρόσωπα, θα πρέπει να πάμε στην Ευρώπη. Τους πολιτικούς εδώ δεν μπορείς να τους ακουμπήσεις. Και απ’ όλους, μόνο ο σταθμάρχης είναι μέσα φυλακή και προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν. Κυνηγάμε τον Καραμανλή κι όλοι οι άλλοι είναι έξω , όλα τα μεγαλοστελέχη που ‘φάγαν τα λεφτά» σημειώνει.

Για το τέλος, θα πει πως δικαίωση δεν υπάρχει. «Δικαίωση για εμένα που έχασα τρία παιδιά είναι να πάω σπίτι και να τα βρω εκεί. Αλλά αυτό δε γίνεται. Οπότε δε θα τους αφήσω σε ησυχία όσους φταίνε. Θα τους γίνω αγκάθι, ανάσα στον σβέρκο. Τα παιδιά μου είχαν γονείς. Και είμαι παρών».

Σχετικά Άρθρα