Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ντόπινγκ από Έλληνα ποδοσφαιριστή

 Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ντόπινγκ από Έλληνα ποδοσφαιριστή

Μετά από την έντονη αναστάτωση που προκλήθηκε με την είδηση πως Έλληνας διεθνής βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, η UEFA πήρε θέση, ενημερώνοντας την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα από κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Για αρκετές ώρες υπήρχε έντονη αναστάτωση και κινητικότητα, με την ΕΠΟ από την πλευρά της να τοποθετείται για τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για θετικό δείγμα παίκτη της γαλανόλευκης, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση».

Εν τέλει, αποδείχτηκε πως ο συναγερμός που σήμανε στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποδείχτηκε άκυρος, με την UEFA να ενημερώνει την ΕΠΟ πως δεν υπήρχε κανένα θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή και να δίνει ουσιαστικά τέλος στην άκρατη σεναριολογία των τελευταίων ωρών.

Νωρίτερα, σε διάψευση των φημών προχώρησε και ο πρόεδρος του ΕΟΚΑΝ, Γρηγόρης Λέων:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ δεν έχει λάβει καμία απολύτως ενημέρωση για θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή από τους πρόσφατους ελέγχους που διεξήχθησαν στους αγώνες της Εθνικής ομάδας», λέει ο πρόεδρος του ΕΟΚΑΝ Δρ Γρηγόρης Λέων.

Επιπροσθέτως δεδομένου ότι ήδη σε κάποια ΜΜΕ είχε αναφερθεί το όνομα του ποδοσφαιριστή ο οποίος βρέθηκε θετικός, ο κ.Λέων ξεκαθάρισε ότι «και τα δύο δείγματα του εν λόγω ποδοσφαιριστή ήταν αρνητικά. Παράλληλα έχοντας επαφές με τα εργαστήρια που διενεργούν τους ελέγχους, πρέπει να αναφέρουμε ότι αρνητικά είναι και τα υπόλοιπα δείγμα που έχουνε ελεγχθεί».

Φώτης Ιωαννίδης: “Ψευδή σενάρια, θα στραφώ στη δικαιοσύνη”

Ο Φώτης Ιωαννίδης τοποθετήθηκε μέσω story στο Instagram, γνωστοποιώντας πως θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης απέναντι σε όσους τον συνέδεσαν με “ψευδή σενάρια”.

Συγκεκριμένα ο διεθνής ποδοσφαιριστής και άσος του Παναθηναϊκού ανέφερε τα εξής:

“Σχετικά με κάποια ανυπόστατα και ψευδή σενάρια που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, λυπάμαι πολύ, αλλά θα πρέπει να στραφώ στη δικαιοσύνη εναντίον όσων προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομά μου“.

Ιωαννίδης: "Θα πρέπει να στραφώ στη δικαιοσύνη εναντίον όσων προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομά μου"

Υπενθυμίζουμε ότι μέσα στην ημέρα, έγινε αποκάλυψη μέσα από την ιστοσελίδα «dikisports» ότι Έλληνας ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό το όνομα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν την αναμέτρηση της Ελλάδας απέναντι στην Γεωργία για τα προκριματικά του Euro 2024, ένας παίκτης από το στρατόπεδο της «γαλανόλευκης» είχε θετικό το πρώτο δείγμα που έδωσε, με τον ίδιο να αναμένεται να δώσει και δεύτερο, προκειμένου να γίνει γνωστό εάν είχε προβεί σε χρήση κάποια απαγορευμένης ουσίας.

Σχετικά Άρθρα