Ανατροπή – Έως 29 Απριλίου η προθεσμία για τη διάσωση ρυθμίσεων στην Εφορία

 Ανατροπή – Έως 29 Απριλίου η προθεσμία για τη διάσωση ρυθμίσεων στην Εφορία

Eως τις 29 Απριλίου θα έχουν περιθώριο φορολογούμενοι με χρέη να πληρώσουν ώστε να μπορέσουν να ξαναμπούν στις ρυθμίσεις που έχασαν.

Σύμφωνα με είπε ο υφυπουργός Οικονομικών στη Βουλή, ο Χάρης Θεοχάρης, η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοτεχνική ρύθμιση για να δώσει «τακτική προθεσμία», αντί της υφιστάμενης που αναφέρει ότι το περιθώριο είναι μέχρι την δημοσίευση του σχετικού νόμου που ήδη συζητείται στη Βουλή στο ΦΕΚ.

Σημειώνεται πως άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την αναβίωση των χαμένων ρυθμίσεων για χρέη προς την εφορία.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν έχει γενικό χαρακτήρα αλλά αφορά όσους δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα δύο ή περισσότερες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω λάθους του συστήματος, που δεν αναγνώρισε μια πληρωμή ως εμπρόθεσμη, δεν υπέβαλαν δηλώσεις φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ την περίοδο που ήταν ενεργή η ρύθμιση ή δημιούργησαν νέα χρέη καθώς δεν πλήρωναν τις τρέχουσες οφειλές ή δεν εξυπηρετούσαν άλλη ρύθμιση στην οποία είχαν ενταχθεί, ώστε να προχωρήσουν τη διαδικασία, να πληρώσουν τις εκπρόθεσμες οφειλές τους και να ξανακερδίσουν τις παλιές ρυθμίσεις.

Σημειώνεται ότι η ευνοϊκή διάταξη δεν αφορά ρυθμίσεις που έχουν απολεσθεί με πράξη του προϊσταμένου Δ.Ο.Υ.

Για να πληροφορηθούν οι φορολογούμενοι αν είναι δικαιούχοι ή όχι, πρέπει να επισκεφθούν την ειδική πλατφόρμα που άνοιξε χθες Τρίτη η ΑΑΔΕ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αναζητήσουν την πλατφόρμα που αφορά «Ρυθμίσεις με Ανεξόφλητες Εκπρόθεσμες Δόσεις» (https://www.aade.gr/rythmiseis-me-anexoflites-ekprothesmes-doseis).

Από εκεί θα μπορούν να ενημερωθούν για:

  • τις ανεξόφλητες εκπρόθεσμες δόσεις των ρυθμίσεων που μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία πιστώσεων και συμψηφισμών με καταβολές και επιστροφές φόρων,
  • τις εκκρεμείς επιστροφές, καθώς και τις καταβολές για τις οποίες έχει ενημερωθεί η ΑΑΔΕ μέχρι 15/4/2024.
  • το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν ως την έναρξη ισχύος του νόμου «Κύρωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» για την κάλυψη των ανεξόφλητων εκπρόθεσμων δόσεων σας.

Σχετικά Άρθρα