Άγκυρα: Το πολεμικό μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας μετά τις δηλώσεις Δένδια

 Άγκυρα: Το πολεμικό μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας μετά τις δηλώσεις Δένδια

Μια, περίπου, ώρα μετά τη συνέντευξη του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια στον ΣΚΑΪ, στην οποία έκανε αναφορά για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανήρτησε στο X μήνυμα για τη «Γαλάζια Πατρίδα». Στη δημιουργία θαλάσσιου πάρκου είχε αναφερθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παραθέτοντας μια φωτογραφία με πολεμικά σκάφη, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει χαρακτηριστικά σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη: «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας». 

Δένδιας: «Είναι δυνατόν να ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να προστατεύουμε το περιβάλλον των Κυκλάδων;»

Σημειώνεται ότι ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ για τα θαλάσσια πάρκα, τονίζοντας ότι αυτό που έκανε η Τουρκία δεν ήταν παραδεκτό. Δηλαδή στους Αντίπαξους όταν ψαρεύω πρέπει να τηλεφωνήσω στους Τούρκους αν μπορώ» και πρόσθεσε «αν είναι δυνατόν να ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να προστατεύουμε το περιβάλλον των Κυκλάδων».

Ο κ. Δένδιας διεμήνυσε ότι η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα δικαιώματα στο Αιγαίο που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο. Της αρέσουν καλώς, δεν της αρέσουν καλώς». Για τα 12 μίλα είπε ότι υπάρχει πάγια θέση κυριαρχίας, και η Ελλάδα θα την ασκήσει όταν το ελληνικό συμφέρον το επιβάλλει.

Σχετικά Άρθρα