Άγιοι Ανάργυροι:”Δεν άνοιγαν τα βίντεο” – Τι συνέβη με τις κάμερες στο Αστυνομικό Τμήμα

 Άγιοι Ανάργυροι:”Δεν άνοιγαν τα βίντεο” – Τι συνέβη με τις κάμερες στο Αστυνομικό Τμήμα

«Η κάμερα καταγράφει την τελευταία θανατηφόρα μαχαιριά και όχι τις προηγούμενες τέσσερις», είπε σήμερα η δικηγόρος της οικογένειας της Κυριακής ΓρίβαΈλενα Τζούλη.Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», διατύπωσε τις αμφιβολίες της για το πώς μπορεί να λειτουργούσε η κάμερα του αστυνομικού τμήματος, η οποία, όπως ισχυρίζονται οι Αρχές, έγραφε μόνο όταν αντιλαμβανόταν κίνηση.

«Το κορίτσι δεν έκανε ούτε βήμα, γιατί δεν καταγράφηκαν οι προηγούμενες μαχαιριές», είπε η Έλενα Τζούλη, υπογραμμίζοντας ότι «στο υλικό που πήρα, δεν άνοιγαν τα βίντεο».

«Αν ήταν όλες οι μαχαιριές, θα είχε καταφανεί η ολιγωρία του φρουρού και των αστυνομικών που έδιωξαν την Κυριακή», υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως ζητήθηκε το υλικό από τις κάμερες όλης της γειτονιάς.

«Το κορίτσι βγάζοντας αίμα από το στόμα, ξεψυχούσε μπροστά στον φρουρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έλενα Τζούλη, κατηγορώντας τους αστυνομικούς για ολιγωρία.

Για το θέμα της αλλοίωσης του βιντεοσκοπικού υλικού έχει εκδώσει ανακοίνωση το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αφορμή για την ανακοίνωση, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στάθηκαν καταγγελίες ότι μέρος του υλικού λείπει, και φαίνεται ξεκάθαρα ότι η εικόνα κόβεται και επανέρχεται λίγο αργότερα. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το οπτικό υλικό δεν έχει υποστεί επεξεργασία, αλλά είναι θέμα λειτουργίας της κάμερας που έχει καταγράψει το περιστατικό. Πρόκειται για κάμερα που λειτουργεί με ανιχνευτή κίνησης και την ώρα που έχει κοπεί η εγγραφή σημαίνει πως εντός εμβέλειας δεν υπάρχει κίνηση για την ενεργοποιήσει.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοίωση βιντεοληπτικού υλικού σχετικού με τη δολοφονία πλησίον του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, το οποίο προβλήθηκε σε σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού, που συλλέχθηκε.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς και η αντίστοιχη διοικητική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται ομοίως το σύνολο του ανωτέρω υλικού.

Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με «ανίχνευση κίνησης», δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο. Ως εκ τούτου σε μη ειδικούς ή κακόβουλους μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση διακεκομμένης χρονικά  καταγραφής.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης».

Σχετικά Άρθρα