Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους ιδρυμάτων που στηρίζουν την 9η διάσκεψη “Our Ocean Conference”

 Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους ιδρυμάτων που στηρίζουν την 9η διάσκεψη “Our Ocean Conference”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους ιδρυμάτων που ειδικεύονται στην προστασία των ωκεανών και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και στηρίζουν τη διοργάνωση της 9ης διεθνούς διάσκεψης «Our Ocean Conference», την οποία φέτος φιλοξενεί η Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων και των οργανισμών ευχαρίστησαν τον Πρωθυπουργό για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της διάσκεψης, και για την ευρύτερη πολιτική της χώρας μας για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, τον καθαρισμό των θαλασσών και τη βιώσιμη αλιεία. Οι δωρητές τόνισαν επίσης το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και την καλή προετοιμασία από την πλευρά της χώρας μας για το «9ο Our Ocean Conference».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η προστασία της θαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και συνδέεται με τους στόχους για αειφόρο ανάπτυξη και βιώσιμο τουρισμό, ενώ παράλληλα σημείωσε πως η Ελλάδα ήδη συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την ανάπτυξη πράσινων ενεργειακών λύσεων σε νησιά και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με φορείς που έχουν την εμπειρογνωμοσύνη ώστε να συμβάλλουν στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών.

Οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων υποσχέθηκαν να στηρίξουν προσπάθειες της Ελλάδας για φιλόδοξες ευρωπαϊκές πολιτικές για την προστασία της Μεσογείου.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σας υποδεχόμαστε στην ηλιόλουστη Αθήνα και που είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε αυτή την παγκόσμια διάσκεψη. Ήταν επίσης μια ευκαιρία για εμάς να επικεντρωθούμε και πάλι στον τρόπο με τον οποίο προστατεύουμε το μοναδικό θαλάσσιο περιβάλλον μας και να αναλάβουμε ορισμένες πολύ σαφείς δεσμεύσεις για το μέλλον.

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνετε εσείς και τα ιδρύματά σας. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να μπορώ να σας συναντήσω και να ακούσω τις σκέψεις σας, ιδίως όσον αφορά τι περαιτέρω μπορούμε να κάνουμε στη Μεσόγειο, ένα ζήτημα, βέβαια, που μας απασχολεί πολύ.

Πιστεύω είναι σημαντικό -σε μια εποχή που σε κάποιες περιπτώσεις αισθάνομαι ότι η συζήτηση γύρω από την κλιματική αλλαγή φαίνεται να περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από τη μείωση των εκπομπών-, αυτό είναι ένα πολύ πιο σύνθετο έργο. Η προστασία των ωκεανών και των θαλασσών μας και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας είναι μια κρίσιμη πτυχή του τι πρέπει να κάνουμε στη συνολική πολιτική μας για το κλίμα.

Επομένως, η διάσκεψη αυτή λαμβάνει χώρα σε μια πολύ καλή στιγμή».

Σχετικά Άρθρα