Ποιος είναι ο ιερέας που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ

 Ποιος είναι ο ιερέας που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ

Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας αγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε ιερέα μέσα σε εκκλησία. Ο δράστης μπήκε στο ναό στην περιοχή Γουάκελεϊ και άρχισε να μαχαιρώνει τον ιερωμένο στο στήθος ακόμα και όταν έπεσε στο έδαφος. Ευτυχώς η ζωή του ιερέα δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο ιερέας που δέχτηκε την επίθεση είναι ο Μαρ Μαρί Εμμανουέλ, που ηγείται της συντηρητικής Ασσυριακής Εκκλησίας της Αυστραλίας.

Έχει γίνει γνωστός, όπως αναφέρει η Daily Mail, από την δράση του ενάντια στα lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και τα άλλα μέτρα κατά του covid ενώ έχει στραφεί και κατά της επιθετικότητας του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης.

Eπίσης θεωρείται φανατικός αντιεμβολιαστής.

Ο Ορθόδοξος επίσκοπος, είναι εξαιρετικά δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τουλάχιστον 17.000 ακολούθους στο Facebook και 200.000 συνδρομητές στο YouTube.

Μάλιστα στο διαδίκτυο υπάρχουν κηρύγματά του με τα οποία καταφέρεται εναντίον άλλων θρησκειών σε μία προσπάθειά του να προσηλυτίσει πιστούς.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Ουέικλι, στα δυτικά του Σίδνεϊ το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα). Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο ο δράστη πλησιάζει αργά τον ιερά και ξαφνικά αρχίζει να τον μαχαιρώνει πολλές φορές, προτού αυτόπτες μάρτυρες τον αφοπλίσουν. Από το περιστατικό τραυματίστηκαν τουλάχιστον ακόμη τέσσερα άτομα.

Το τρομακτικό βίντεο του περιστατικού, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα της εκκλησίας στο YouTube, δείχνει τον Επίσκοπο να σηκώνει το κεφάλι έκπληκτος καθώς ο δράστης του επιτίθεται βάναυσα και τον μαχαιρώνει στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Σχετικά Άρθρα