Παπαθανάσης για Τέμπη: “Επιθυμία όλων μας να χυθεί άπλετο φως στο τραγικό αυτό δυστύχημα”

 Παπαθανάσης για Τέμπη: “Επιθυμία όλων μας να χυθεί άπλετο φως στο τραγικό αυτό δυστύχημα”

«Είναι επιθυμία όλων μας να χυθεί άπλετο φως στο τραγικό αυτό δυστύχημα και γι’ αυτό πρέπει εμπεριστατωμένα και με ειλικρίνεια να παρουσιάζουμε τα στοιχεία και να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, διευκρίνισε επίσης ότι όλες οι δαπάνες για έκτακτες ανάγκες, πληρώνονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο κ. Παπαθανάσης, επιπλέον απάντησε στο ερώτημα της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, αν υπηρεσιακοί παράγοντες επισκέφθηκαν το Ελεγκτικό Συνέδριο για να ενημερωθούν εάν καλύπτονται για τη σύμβαση 717, σε πιο πλαίσιο έγινε η επίσκεψη και αν έχει την έγκρισή του πως ούτε γνώση έχει ούτε εντολή έδωσε για καμία τέτοια επίσκεψη.

Ενημέρωσε δε σχετικώς με τις δύο έκτακτες συσκέψεις του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που έγιναν αμέσως μετά το δυστύχημα προκειμένου να αποφασιστεί η ενίσχυση του επιχειρησιακού έργου, με μηχανήματα βαρέως τύπου και η διάθεση σκαπτικών μηχανημάτων, για τη διαμόρφωση του χώρου επιχειρησιακής δράσης.

«Το συντονιστικό όργανο, έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, για διάθεση μηχανημάτων, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο σημείο που έγινε το τραγικό δυστύχημα, της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, των ασθενοφόρων, των εθελοντικών ομάδων διάσωσης και όλων όσων επιχειρούσαν, στο σημείο εκείνο. Στη συνέχεια, για να συμβεί αυτό και να μπορέσει να πληρώσει η Περιφέρεια, γιατί αυτή ανέλαβε να πληρώσει τις δαπάνες αυτές των μηχανημάτων, υπέβαλε αίτημα στη Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού ΠΔΕ, του τότε υπουργείου Ανάπτυξης, για τη χρηματοδότησή του, από το ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών», είπε συγκεκριμένα ο κ. Παπαθανάσης.

Προσέθεσε επίσης ότι η Περιφέρεια είχε ζητήσει βαρέα μηχανήματα, κατασκευή προσβάσεων προς και στο χώρο του ατυχήματος, τηλεσκοπικά μηχανήματα για τον απεγκλωβισμό και κατασκευή περιφράξεων στο χώρο του ατυχήματος και σε οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι και ενημέρωσε ότι στη συνέχεια υπεγράφη η απόφαση από τον τότε υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη ενώ για διαχειριστικούς λόγους, λόγω ολοκλήρωσης του έργου, υπέγραψε ο ίδιος την αλλαγή τού χρονοδιαγράμματος.

Σχετικά Άρθρα