Φλωρίδης : Ο φάκελος της ανάκρισης θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα για τα Τέμπη

 Φλωρίδης : Ο φάκελος της ανάκρισης θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα για τα Τέμπη

«Ο φάκελος της ανάκρισης θα απαντήσει σε όλα, μα όλα τα ερωτήματα» επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στη Βουλή, αναφορικά με την πορεία των ερευνών για την τραγωδία των Τεμπών.

Αναφορικά δε με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για το μπάζωμα που έγινε στον τόπο του δυστυχήματος προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να συγκαλυφθούν ευθύνες, ο υπουργός είπε πως «όλα τα υλικά που βρέθηκαν στον χώρο δυστυχήματος ήταν και παραμένουν στη διάθεση των πραγματογνωμόνων. Αν κάποιος ήθελε να εξαφανίσει θα πήγαινε τα χώματα στη θάλασσα όχι δίπλα σε ιδιωτικό χώρο φυλασσόμενο».

Ο κ. Φλωρίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αυλωνίτη υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται «παρακολούθημα του Βελόπουλου» προκειμένου – όπως είπε – να συγκαλύψει την υποκρισία του.

«Τον περασμένο Ιούλιο μας υπέβαλε αίτημα ο ανακριτής για ρύθμιση που θα του επέτρεπε να ανοίξει όλες τις συνομιλίες που αφορούσαν το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Φέραμε την ρύθμιση στη Βουλή και το εξηγήσαμε σε όλα τα κόμματα και παρόλα αυτά δεν το ψηφίσατε. Είναι η υποκρισία σας που αποκαλύπτεται και σας κάνει να φωνάζετε» είπε ο υπουργός για να προσθέσει «το δεύτερο που κάναμε ήταν με τους Ποινικούς Κώδικες. Αφαιρέσαμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις την έκδοση βουλεύματος ώστε τέτοιες υποθέσεις να οδηγούνται γρήγορα στο ακροατήριο. Δεν το ψηφίσατε ούτε αυτό. Το τρίτο που κάνουμε, έχοντας υπόψη την πικρή εμπειρία στην υπόθεση για το Μάτι που δεν βρισκόταν αίθουσα, είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να εντοπίσουμε και να διαμορφώσουμε κατάλληλη αίθουσα για το δικαστήριο».

Σχετικά Άρθρα