Άγιοι Ανάργυροι:Κατηγορίες για μοντάζ σε βίντεο από την οικογένεια Κυριακής -Απάντηση ΕΛΑΣ

 Άγιοι Ανάργυροι:Κατηγορίες για μοντάζ σε βίντεο από την οικογένεια Κυριακής -Απάντηση ΕΛΑΣ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί νέο βίντεο ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, η οποία έπεσε νεκρή από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Στο βίντεο που δημοσίευσε ο ΑΝΤ1, αποτυπώνονται οι κινήσεις του φρουρού αμέσως μετά την δολοφονία της Κυριακής. Ο σκύλος που βρίσκεται στο σημείο φαίνεται να είναι τρομερά ανήσυχος και να γαυγίζει, και εκείνη την στιγμή αντιλαμβάνεται ο φρουρός τα όσα είχαν συμβεί ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Την ίδια στιγμή, ο φίλος της Κυριακής που την συνόδευσε στο τμήμα, προχωρά με το χέρι στην τσέπη προς το Αστυνομικό Τμήμα για να ενημερώσει, ενώ η Κυριακή έχει αφήσει την τελευταία της πνοή λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Μπαλάσκας: «Τα βίντεο είναι δύο και έχει γίνει κάποια συρραφή»

Για συρραφή βίντεο κάνουν λόγο τόσο η δικηγόρος της οικογένειας της Κυριακής, όσο και ο πρώην συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στον ALPHA. 

“Το υλικό της δικογραφίας είναι απόρρητο, οπότε δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό που βλέπουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι θα γίνουν πολύ εξειδικευμένες ανακριτικές πράξεις και σε αυτό το σημείο πρέπει να ενημερωθούν όλοι γιατί φοβάμαι τυχόν εξαφάνιση στοιχείων” ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη Τζούλη, μιλώντας στον Alpha.

“Θα ζητήσουμε κάθε περαιτέρω έρευνα. Αυτό που βλέπουμε στους δέκτες μας, με το απλό μάτι αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κενό, δεν είναι ολοκληρωμένο το βίντεο. Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα ζητηθούν. Δεν μιλάμε για απλή γυναικοκτονία, αλλά για κρατικό έγκλημα. Για ανθρωποκτονία από παραλείψεις. Βλέπω αυτό που βλέπετε. Αν αυτό που παρακολουθούμε βρίσκεται εντός της δικογραφίας, να ξέρετε ότι θα ζητηθούν περαιτέρω ενέργειες γιατί φαίνεται να έχει κοπεί”.

Από την πλευρά του, ο πρώην συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας και αστυνομικός αναλυτής, σημείωσε πως “αν αυτό το υλικό της δικογραφίας υπάρχει θέμα. Λείπουν 2-3 δευτερόλεπτα. Κάποιος τα έκοψε”.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: Δεν τίθεται θέμα μοντάζ, εξαρχής δώσαμε το υλικό στη Δικαιοσύνη

Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοίωση βιντεοληπτικού υλικού σχετικού με τη δολοφονία πλησίον του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, το οποίο προβλήθηκε σε σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού, που συλλέχθηκε.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς και η αντίστοιχη διοικητική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται ομοίως το σύνολο του ανωτέρω υλικού.

Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με «ανίχνευση κίνησης», δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο. Ως εκ τούτου σε μη ειδικούς ή κακόβουλους μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση διακεκομμένης χρονικά καταγραφής.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα