Σίδνεϊ: Μόνος του έδρασε ο 40χρονος δράστης που σκόρπισε τον θάνατο

 Σίδνεϊ: Μόνος του έδρασε ο 40χρονος δράστης που σκόρπισε τον θάνατο

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας και με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει πως ο δράστης, που φορούσε μια πράσινη μπλούζα μπέιζμπολ και ένα πράσινο σορτσάκι, είχε τρομοκρατικά κίνητρα ή ριζοσπαστική ιδεολογία.

Η γυναίκα όσο και το παιδάκι, μαχαιρώθηκαν από τον 40χρονο, ωστόσο η ίδια κατάφερε να δώσει το βρέφος σε δύο άντρες που έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Η 38χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St Vincent’s, οπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το μωρό υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση λόγω των τραυμάτων που έφερε στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, μαζί με άλλα επτά άτομα.

Η τυφλή επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι εναντίον πολιτών στο εμπορικό κέντρο του Bondi Junction, ένα δημοφιλές κεντρικό σημείο του Σίδνεϊ, οδήγησε στον θάνατο πέντε ανθρώπων. Άλλοι οκτώ είναι τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, μεταξύ αυτών ένα μωρό εννέα μηνών και η μητέρα του. Και ο δράστης είναι νεκρός, έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό. Μαζί με τον δράστη οι νεκροί ανέρχονται συνολικά σε έξι.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένας άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους, προτού εκκενωθεί και αποκλειστεί το συγκρότημα Westfield στα ανατολικά προάστια του Σίδνεϊ. Σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο. Ο ένας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει.

Βίντεο που έχει ανέβει στα social media δείχνει τη στιγμή που γυναίκα αστυνομικός έχει ακινητοποιήσει τον δράστη.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι φαίνονται να έχουν χάσει τη ζωή τους. Ανάμεσα στους νεκρούς φαίνεται να είναι και ο δράστης της επίθεσης.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι μία μητέρα και το μικρό παιδί της. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένας άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους. Αμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε στην εκκένωση του εμπορικού κέντρου.

Την ίδια ώρα πάντως δεν είναι ξεκάθαρο αν ήταν ένας ή δυο οι δράστες.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία κάνει λόγο για ένα σοβαρό περιστατικό και τον πυροβολισμό ενός άνδρα στο Bondi Junction.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα (Σάββατο 13 Απριλίου 2024), οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο Westfield Bondi Junction μετά από αναφορές για πολλαπλά μαχαιρώματα.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν την περιοχή. Οι έρευνες συνεχίζονται σε σχέση με το περιστατικό και δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Περιπολικά και ασθενοφόρα έχουν μεταβεί στο σημείο. Οι τραυματιοφορείς έχουν μεταφέρει μέχρι στιγμής δύο άτομα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα, ενώ έξω από το εμπορικό κέντρο βρίσκονται άνθρωποι με αίμα στα ρούχα τους.

Νωρίτερα πανικόβλητοι άνθρωποι εθεάθησαν να τρέχουν στην πεζογέφυρα έξω από το κέντρο σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ήμασταν εκεί πάνω και ξαφνικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι τρέχουν προς το μέρος μας. Δεκάδες άνθρωποι όλοι έτρεχαν και ούρλιαζαν. Ενας από αυτούς φώναξε ‘’κάποιος μαχαιρώνει κόσμο, φύγετε από εδώ’’».

Σχετικά Άρθρα