Καταγγελία από οπαδούς του ΠΑΟΚ για τη βελγική αστυνομία: “Μας πετούσαν νερά, σπρέι πιπεριού και μας έβριζαν”

 Καταγγελία από οπαδούς του ΠΑΟΚ για τη βελγική αστυνομία: “Μας πετούσαν νερά, σπρέι πιπεριού και μας έβριζαν”

Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ, Πάρης Χατζημιχαήλ, που αποτέλεσε έναν εκ των πολλών θυμάτων της κάκιστης συμπεριφοράς της αστυνομίας του Βελγίου, μίλησε στην εκπομπή «SDNA σε θέση Libero» στον Libero 107,4 και αναφέρθηκε στην απαράδεκτη στάση των αστυνομικών του Μπριζ έξω από το «Jan Breydel» και στις απρόκλητες επιθέσεις με νερά και σπρέι πιπεριού στους εκδρομείς του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Χτες βιώσαμε μία απίστευτη κατάσταση με την αστυνομία του Μπριζ, μία αδικαιολόγητη κατάσταση. Έχουμε κάνει πολλά ταξίδια, αυτή είναι μακράν η χειρότερη συμπεριφορά που έχουμε αντιμετωπίσει. Το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο, δεν επέτρεπαν στον κόσμο να κάνει τίποτα, υπήρξαν πολλές προκλήσεις από την πλευρά. Εγώ και η παρέα μου δεν δώσαμε καμία αφορμή για να γίνει κάτι, ιδιαίτερα έξω από το γήπεδο δεχτήκαμε πολύ νερό από τα κανονάκια τους. Να σημειώσω ότι είχαμε περάσει ήδη 3 ελέγχους για τα τουρνικέ και φτάσαμε εκεί όσοι είχαμε εισιτήρια. 

Εκεί, χωρίς κάποιο λόγο, ήρθε το τεθωρακισμένο και με το νερό μας έσπρωξε προς τα τουρνικέ. Πέσαμε όλοι κάτω, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση, υπήρχαν και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Εμένα προσωπικά με χτύπησε το κανονάκι στο κεφάλι, έσπασαν τα γυαλιά μου, μας έβριζαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί, τραγικές καταστάσεις. Σοβαρός τραυματισμός δεν υπήρξε από τύχη, μόνο μικροτραυματισμοί που ήταν πολλοί».

Αν σκοπεύει να κάνει κάποια καταγγελία:

«Δεν ξέρω αν προβούμε σε κάποια ενέργεια, αλλά γενικότερα καλό θα ήταν όσοι βρέθηκαν σε τέτοιες καταστάσεις, να κάνουμε κάτι. Γιατί αυτό μπορεί να συνεχίσει να γίνεται και σε άλλα ματς».

Αν έφυγε κόσμος μετά τα όσα συνέβησαν:

«Δύο παιδιά που ήταν στην παρέα μας δεν μπήκαν μέσα στο γήπεδο, δέχτηκαν και σπρέι πιπεριού, ενώ είχαν κανονικά εισιτήρια. Δεν τους άφησαν να περάσουν, κλείδωσαν την πόρτα και δεν επέτρεψαν στον κόσμο να περάσει».

Αν υπήρχαν άνθρωποι του ΠΑΟΚ στο σημείο:

«Εγώ είχα δίπλα μου ανθρώπους της ΠΑΕ που βγήκανε από το γήπεδο για να μας βοηθήσουν, πρωτού γίνει η ρίψη του νερού, κάτι που δέχθηκαν και αυτοί. Προσπάθησαν πάρα πολύ, ταλαιπωρήθηκαν μαζί μας και τους ευχαριστούμε που βγήκαν να μας βοηθήσουν».

Αν υπέπεσε στην αντίληψή του κάποια ένταση ώστε να λειτουργήσουν εκδικητικά οι βελγικές αρχές:

«Δεν έγινε τίποτα, καμία ένταση. Στην πλατεία ήταν κάποιοι αστυνομικοί δίπλα μας με πολιτικά ρούχα και μας είπαν ότι είδαν πολύ ήσυχη την συμπεριφορά του κόσμου του ΠΑΟΚ».

Σχετικά Άρθρα