Γλυφάδα:Κακοποίησε 23χρονη και αυτοκτόνησε μόλις έφτασε η αστυνομία-“Θα την σκοτώσει” φώναζαν γείτονες -Το χρονικό

 Γλυφάδα:Κακοποίησε 23χρονη και αυτοκτόνησε μόλις έφτασε η αστυνομία-“Θα την σκοτώσει” φώναζαν γείτονες -Το χρονικό

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής στη Γλυφάδα με έναν άνδρα να αυτοκτονεί λίγο αφότου είχε χτυπήσει τη σύντροφο του. Συγκεκριμένα όλα εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Ικαρίας με τον 29χρονο άνδρα να χτυπά την 23χρονη σύντροφο του.

  • Από το σημείο περνούσε τυχαία περιπολία της ΟΠΚΕ που αντιλήφθηκε το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Άκουσαν την φασαρία και πλησίασαν, με τους περίοικους να τους ενημερώνουν ότι ένας άντρας ασκούσε σωματική βία σε γυναίκα. Πιο συγκεκριμένα, γείτονες του ζευγαριού που είχαν αντιληφθεί τον ξυλοδαρμό της γυναίκας, μόλις είδαν την ομάδα ΟΠΚΕ άρχισαν να φωνάζουν «Θα την σκοτώσει, πηγαίνετε να τη σώσετε».

Αρχικά δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, κατευθύνθηκαν στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, εκεί όπου ο 29χρονος χτυπούσε τη νεαρή σύντροφο του.

Ακολούθησαν κάποια δραματικά λεπτά με τον ίδιο να αντιλαμβάνεται τους αστυνομικούς και να προσπαθεί να αρπάξει στο εσωτερικό του διαμερίσματος του 4ου ορόφου τη σύντροφο του.

Ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον αιφνιδιάσουν με αποτέλεσμα να μπει μόνος μέσα στο διαμέρισμα.

  • Άμεσα στο σημείο έσπευσαν και άλλοι αστυνομικοί ενώ κλήθηκε και ειδικός διαπραγματευτής. Όμως πριν προλάβει να φτάσει ο διαπραγματευτής, ο 29χρονος είχε βάλει τέλος στη ζωή του.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος περίπου στις 5 και μισή το απόγευμα, εντόπισαν τον 29χρονο νεκρό στην κρεβατοκάμαρα, καθώς είχε βάλει τέλος στη ζωή του με ένα 9αρι όπλο το οποίο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές κατείχε παράνομα.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί βρήκαν στην είσοδο την γυναίκα με μώλωπες στο σώμα της ενώ εκείνη τους προειδοποίησε ότι ο άνδρας πιθανώς να είναι υπό την επήρεια χαπιών ή ναρκωτικών ουσιών.

  • Αξίζει να σημειωθεί πως ο αυτόχειρας είχε ποινικό παρελθόν, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί κατά τις έρευνες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 29χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ληστεία, ναρκωτικά, απείθεια και εμπλοκή σε τροχαίο με εγκατάλειψη. Μάλιστα, έδινε το «παρών» κάθε 1η και 16η του μηνός στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σήμερα και ώρα 16.05 αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. διερχόμενοι, κατά την περιπολία τους από δρόμο της Γλυφάδας, άκουσαν φωνασκίες και πλησίασαν προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο. Εκεί ενημερώθηκαν από περίοικους ότι εντός πολυκατοικίας, άντρας ασκούσε σωματική βία σε γυναίκα.

Άμεσα προσέγγισαν την πολυκατοικία, όπου ανέβηκαν στον 4ο όροφο και στη θέα των αστυνομικών ο άνδρας εισήλθε σε διαμέρισμα και κλειδώθηκε, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα, υπό τον συντονισμό και καθοδήγηση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου μετέβησαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και σταθμός ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Διαπραγματευτής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν περιμετρικά, προκειμένου να λάβει χώρα επιχείρηση διαπραγμάτευσης, διασφαλίζοντας τον χώρο.

Μετά από Εισαγγελική εντολή και ενώ ο άντρας δεν ανταποκρινόταν, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου εντόπισαν τον άνδρα νεκρό, με τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Σχετικά Άρθρα