Daily Mail: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS στο EURO

 Daily Mail: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS στο EURO

Αξιωματούχοι της γερμανικής κρατικής ασφάλειας πιστεύουν ότι ένα παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους πρόκειται να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στο φετινό EURO το προσεχές καλοκαίρι.

Μόλις πριν από λίγες μέρες υπήρξε μια απειλή από μια τρομοκρατική ομάδα εναντίον γηπέδων που φιλοξένησαν αγώνες Champions League σε όλη την Ευρώπη, όπως στο Παρίσι – όπου η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχθηκε την Μπαρτσελόνα στο Parc des Princes – στη Μαδρίτη, για το ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι και στο Λονδίνο όπου η Άρσεναλ φιλοξένησε την Μπάγερν Μονάχου.

Τα ματς διεξήχθησαν χωρίς επεισόδια, αλλά οι γαλλικές αρχές έφτασαν στο σημείο να βγάλουν στον δρόμο την ελίτ αντιτρομοκρατική τους μονάδα BRI (Brigade Έρευνας και Παρέμβασης) μετά από μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από το Ίδρυμα Al-Azaim, ένα κανάλι μέσων ενημέρωσης που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων από το Παρακλάδι του ISIS, το Ισλαμικό Κράτος του Κορασάν.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό χώρο στη Μόσχα τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, οι ανησυχίες εγείρονται και πάλι εν όψει του EURO στη Γερμανία μετά τη δημοσίευση μιας δεύτερης απειλής.

Σύμφωνα με την BILD, το τρέχον τεύχος του περιοδικού Voice of Khorasan περιέχει μια έκκληση για τρομοκρατικές επιθέσεις, για τις οποίες αξιωματούχοι του γερμανικού κράτους πιστεύουν ότι απευθύνονται στο EURO

Το τεύχος περιλαμβάνει μια σειρά από γραφικά, συμπεριλαμβανομένου ενός που δείχνει μια εικόνα τρομοκράτη που κρατά ένα όπλο και ντυμένο με καμουφλάζ σε γερμανικό τρένο S-Bahn ή τραμ με τίτλο: «Τελευταία κλήση πριν την έξοδο».

Στο κάθισμα δίπλα στον αγωνιστή, υπάρχει ένα κουτί σε ένα κάθισμα με την ένδειξη για εκρηκτικά, κάτω από μια πινακίδα που γράφει «Καλώς ήρθατε στην Ευρώπη».

Ένα άλλο δείχνει ένα drone να πετά πάνω από το πρόσφατα ανακαινισμένο Μπερναμπέου και έχει λεζάντα: «Αν σας σφίξουν και σας καταπιέσουν στο έδαφος, τότε χτυπήστε τους από τον ουρανό».

«Εάν οι εχθροί της θρησκείας του Αλλάχ εμπόδισαν το μονοπάτι της Χιτζρά, δεν μπορούν να μπλοκάρουν τον δρόμο του αγώνα», αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο.

Οι αξιωματούχοι του γερμανικού κράτους πιστεύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος του Κορασάν- έχει ένα οργανωμένο δίκτυο με πάνω από 100 άτομα στη δυτική Ευρώπη, με 50 μόνο στη Γερμανία.

Ένας αξιωματούχος είπε στο BILD: «(Αυτό το προπαγανδιστικό κομμάτι) δείχνει ότι το ISPK θέλει οπωσδήποτε να πραγματοποιήσει συγκλονιστικές επιθέσεις, ανεξάρτητα από το πώς και από ποιον.

«Για τον σκοπό αυτό, όλοι οι πιθανοί επιτιθέμενοι, συμπεριλαμβανομένων των αυτοριζοσπαστικοποιημένων μεμονωμένων δραστών, των λεγόμενων μοναχικών λύκων, καλούνται τώρα να πραγματοποιήσουν επιθέσεις».

Το Kορασάν αναφέρεται στην ιστορική επαρχία που αποτελεί τμήματα του σύγχρονου Αφγανιστάν, Ιράν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κιργιστάν και Καζακστάν – περιοχές από τις οποίες προέρχεται η ομάδα.

Σχετικά Άρθρα