Meteo:Οι περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Παρασκευή -Άνεμοι έως 8 μποφόρ

 Meteo:Οι περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Παρασκευή  -Άνεμοι έως 8 μποφόρ

Σημαντική είναι η αύξηση της επικινδυνότητας για την εκδήλωση και την εξάπλωση δασικών πυρκαγιών αύριο, Παρασκευή, προειδοποιεί η πυρομετεωρολογική ομάδα Flame, από το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αύριο αναμένεται αξιοσημείωτη (για την εποχή) επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών, αναφέρει σε ανάρτηση στα social media η ομάδα Flame.

Η προειδοποίηση αφορά κυρίως τμήματα της ανατολικής Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Λακωνίας.

Ο συνδυασμός των ενισχυμένων ανέμων, που αναμένεται τα φτάσουν τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ και η αυξημένη διαθεσιμότητα δασικών καυσίμων, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών είναι οι κύριες αιτίες για αυτή την επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών.

Η προειδοποίηση της ομάδας Flame αποτυπώνεται και στον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών φωτιών που δημοσίευσε για αύριο, Παρασκευή.

xartis fotia 114

Καιρός: Άνεμοι έως 8 μποφόρ αύριο, ψηλά το θερμόμετρο

Αύριο, Παρασκευή, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4-6 και στο Αιγαίο 6-8 μποφόρ.

Το θερμόμετρο θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά στους 26-28 και τοπικά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία τους 29 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη στους 24-25 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα